Rīga saņēmusi Grand prix starptautiskā tūrisma filmu festivālā

Starptautiskā tūrisma filmu festivāla Karlovi Vari „Tourfilm 2010” galveno balvu „Grand prix” izcīnījusi Rīgas filma „Ziemassvētku brīnums Rīgā” („Christmas miracle in Riga”) .

Balva pasniegta Rīgas pilsētas izpilddirektoram Juris Radzevičan un Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra (RTKIC) direktorei Sandrai Inkēnai.

43.Starptautiskais tūrisma filmu festivāls „Tourfilm 2010” Karlovi vari ir vissenākais un prestižākais tūrisma filmu festivāls pasaulē. Tas tiek rīkots jau 43.gadu ar Čehijas valsts tūrisma aģentūras „CzechTourism”, valsts reģionālās attīstības ministrijas, Karlovi vari pilsētas domes un pilsētas reģiona atbalstu.

Festivālā piedalījās 600 filmas no vairāk nekā 135 valstīm. Žūrija vērtējusi filmas vairākās kategorijās - čehu reģionālās tūrisma filmas, tūrisma filmas, kas prezentē valstis, reģionus un pilsētas, komerciālās tūrisma filmas, dokumentālās TV filmas.

Galvenā balva „Grand prix” tik prestižā festivālā ir nozīmīgs panākums Rīgas pilsētai un tās atpazīstamības veicināšanai.

Svarīgākais