Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Viesnīca "Tallink Hotel Riga" uz laiku pārtrauks darbību; viesnīca darbu varētu atsākt nākamgad

© Jana Kudrjavceva/F64

No svētdienas, 18.oktobra, vēlreiz uz laiku tiks pārtraukta viesnīcas "Tallink Hotel Riga" darbība, ņemot vērā būtisko viesu skaita un rezervāciju samazinājumu, kā arī jaunos ceļošanas ierobežojumus, informēja Igaunijas prāmju operatora "Tallink Grupp" komunikācijas direktore Katri Linka.

Viņa uzsvēra, ka, pasliktinoties Covid-19 pandēmijas situācijai un pieaugot inficēto cilvēku skaitam Eiropā, valstis atkārtoti ievieš ceļošanas ierobežojumus, kas būtiski samazina ceļotāju skaitu.

Līdz ar to viesnīcas darbība tiek pārtraukta līdz 2021.gada pavasarim, taču, ja vīrusa izplatība samazināsies, šis lēmums tiks pārskatīts un viesnīca varētu atsākt darbu agrāk.

Pēc Linkas skaidrotā, kamēr viesnīcas darbība ir apturēta, viesnīcas pakalpojumi, piedāvājumi un procesi tiks pārskatīti un atjaunināti, lai tie atbilstu visām jaunākajām drošības prasībām pēc Covid-19 situācijas visā pasaulē. Viesnīcas dīkstāves laiks tiks izmantots, lai identificētu un attīstītu dabai draudzīgākus un ilgtspējīgākus izmitināšanas pakalpojumus nākotnē.

"Tallink Hotels" valdes locekle Ave Svarta atzīmēja, ka viesnīcas darbību turpināt bez zaudējumiem patlaban nav iespējams.

"Esam nolēmuši uz laiku pārtraukt viesnīcas darbību un gaidīt, kamēr "vētra beigsies". Lielākā daļa viesnīcas darbinieku jau tika pakļauta kolektīvās atlaišanas procesam, un šobrīd mēs slēdzam viesnīcu un apturam tās darbību, lai turpmāko mēnešu laikā izdzīvotu līdz nākamā gada pavasarim, kad plānojam atsākt viesnīcas darbību, ja vien pandēmijas situācija ļaus mums to īstenot," pauda Svarta.

Viņa piebilda, ka tie darbinieki, kuri turpina darbu uzņēmumā, nākamos mēnešus pavadīs, pārdomājot un pārorientējot piedāvājumus pēc "Covid-19 pasaules", ar kuru uzņēmums saskarsies 2021.gadā.

"Tāpat komanda turpinās meklēt un izstrādāt jaunas koncepcijas, idejas, pakalpojumus ceļotājiem. Mēs vēlamies būt atvērti, droši un gatavi jaunajai pasaulei, tiklīdz robežas tiks atvērtas un ceļošana atsāksies," atzīmēja Svarta.

Paredzēts, ka divas no četrām "Tallink Hotels" viesnīcām turpinās darbu - tās ir "Tallink Spa & Conference Hotel" un "Tallink Express Hotel" viesnīcas Tallinā. Uzņēmuma ceturtā viesnīca "Tallink City" Tallinā tika slēgta šovasar būtiskiem remontdarbiem, lai 2021.gadā atsāktu darbu jaunā veidolā.

Jau vēstīts, ka "Tallink Hotel Riga" šogad uz laiku jau bija pārtraukusi darbību - viesnīca darbību pārtrauca 2020.gada 18.martā, bet atsāka strādāt 1.jūnijā.

Viesnīcu "Tallink Hotel Riga" pārvalda "Tallink Grupp" grupā ietilpstošā "TLG Hotell Latvija".

"Tallink Grupp" veic pasažieru un kravas pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line". Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kurai pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.