Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Mēneša laikā ievērojami pieaudzis "airBaltic" pārvadāto pasažieru skaits

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" jūlijā no visām trīs Baltijas valstu galvaspilsētām uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā pārvadājusi 151 529 pasažierus, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā jūnijā, informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Jūlijā "airBaltic" veica 2019 lidojumu, kas ir 1,9 reizes vairāk nekā jūnijā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka jūlijs bija otrais pilnais mēnesis kopš darbības atsākšanas 18.maijā.

"Jūlijā mēs pārvadājām 2,5 reizes vairāk pasažieru un veicām gandrīz divreiz vairāk lidojumu nekā pirms mēneša. Skatoties no mūsu darbības viedokļa, mēs esam gatavi turpināt savienot Baltijas valstis ar pārējo pasauli, taču, ņemot vērā Covid-19 izplatības ierobežošanai paredzētos pasākumus, kas Eiropā ik dienu mainās, mēs esam ierobežoti sasniegt darbības kapacitātes līmeņus, kādus mēs jau bijām paredzējuši jūlijam," pauda Gauss.

Jau vēstīts, ka šogad pirmajā pusgadā "airBaltic" pārvadāja 810 317 pasažierus, kas Covid-19 ietekmē bija par 64% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij ir nedaudz vairāk kā 96% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - mazāk nekā 4%.