Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

"airBaltic" septembrī sāks lidojumus uz Grieķiju

© Ģirts Ozoliņš/F64

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" no 4.septembra sāks jaunus sezonālos lidojumus no Rīgas uz Salonikiem Grieķijā,  informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Jaunie lidojumi divas reizes nedēļā tiks veikti ar "Airbus A220-300" lidmašīnām.

No 13.augusta "airBaltic" palielinās arī lidojumu skaitu maršrutā Rīga-Atēnas līdz trīs reisiem nedēļā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pēdējo nedēļu laikā pieprasījums pēc ceļojumiem uz Grieķiju ir audzis, tāpēc "airBaltic" ir pielāgojusi savu maršrutu karti un palielinājusi reisu skaitu uz populārākajiem brīvdienu galamērķiem. Tajā pašā lidsabiedrība turpina sekot līdzi situācijai un ievērot stingrus drošības pasākumus, lai garantētu darbinieku un pasažieru drošību.

Kā ziņots, "airBaltic" 6.augustā sāks tiešos sezonālos lidojumus no Rīgas uz Rodas salu Grieķijā. Jaunie lidojumi tiks veikti divas reizes nedēļā ar "Airbus A220-300" lidmašīnām.

Līdz 2020.gada augusta beigām airBaltic plāno savienot Baltiju 69 maršrutos.

Jau vēstīts, ka 2019.gada pirmajā pusgadā "airBaltic" pārvadāja 2,229 miljonus pasažieru, tostarp jūnijā - 528 449 pasažierus.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.