Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Aptauja: Latvijā 46% iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā ārpus valsts robežām

© Vladislavs Proškins/F64

Latvijā 46% iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā ārpus valsts robežām.

Aptaujas dati liecina, ka arī Igaunijā 46% iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā ārpus valsts robežām, bet Lietuvā ceļojumā ārpus valsts robežām šovasar plāno doties 36% iedzīvotāju.

Baltijas valstīs daudzi iedzīvotāji šovasar par atvaļinājumu galamērķi izvēlas dzimteni vai kaimiņvalstis, taču desmitā daļa plāno doties uz Eiropu vai tālāk.

Šovasar apceļot Latviju izvēlēsies galvenokārt iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem (64%). Šīs vecuma grupas iedzīvotāji arī visaktīvāk ceļo, jo tikai 12% aptaujā atbildējuši, ka nekur nedosies. Vienlaikus kaimiņvalstis plāno apceļot jaunieši jeb iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem (43%), kamēr 55 līdz 65 gadus veci iedzīvotāji pieņēmuši lēmumu visu vasaru atturēties no ceļojuma.

Aptaujas dati liecina, ka pa Latviju un uz kaimiņvalstīm iedzīvotāji plāno doties ar personīgajām automašīnām (Latvijā - 82%, Lietuvā - 87% un Igaunijā - 84%), pēc tam secīgi ierindojas autobuss un vilciens (17% un 11%), bet ar velosipēdu apsver iespēju ceļot 9%.

Pēc aptaujas datiem, Lietuvas iedzīvotāji, salīdzinot ar citu Baltijas valstu iedzīvotājiem, biežāk izvēlas vietējo tūrismu, savukārt Igaunijas iedzīvotāji šovasar biežāk apmeklēs kaimiņvalstis nekā Lietuvas vai Latvijas iedzīvotāji.

Aptaujā, kas jūnijā veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Inspired UM", piedalījās 2600 respondentu.