Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

"Lux Express" atsāk reisus starp Rīgu un Varšavu

© Publicitātes foto

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no pirmdienas, 15. jūnija, atjaunos starptautiskos reisus maršrutā Viļņa—Varšava, katru dienu nodrošinot vismaz viena autobusa kustību no Rīgas līdz Polijas galvaspilsētai.

Starptautiskos pasažieru pārvadājumus šajā līnijā plānots atjaunot, kursējot vienam reisam dienā. Pirmais autobuss no Lietuvas galvaspilsētas izbrauks pulksten 22:30 vakarā, sasniedzot Polijas galvaspilsētu pulksten 6:00 no rīta. Savukārt no Varšavas autobuss kursēs pulksten 23:45, nokļūstot galamērķī pulksten 9:00 no rīta.

"Polijas lēmums no 13. jūnija atvērt savas robežas Eiropas Savienības dalībvalstīm ir svarīgs vēstījums satiksmes un tūrisma atjaunošanai visā reģionā. Patlaban mēs atsāksim līnijas Viļņa-Varšava darbību tikai ar vienu reisu no četriem, bet mēs esam gatavi palielināt reisu skaitu un atjaunot regularitāti, kāda tā bija pirms ārkārtas stāvokļa, tiklīdz parādīsies pieprasījums," stāsta "Lux Express" starptautisko reisu biznesa attīstības vadītājs Raits Remmels.

"Lux Express" jau 22. maijā atjaunoja starptautisko autobusu satiksmi Baltijas reģionā, ko atzinīgi novērtēja iedzīvotāji. "Mēs ceram, ka Polijas robežu atvēršana palielinās arī autobusu kustības aktivitāti Baltijas reģionā," piebilst Raits Remmels.

Neraugoties uz ārkārtas stāvokļa beigām, "Lux Express" savos autobusos turpina īstenot dažādus piesardzības pasākumus, lai garantētu drošību pasažieriem. Visi autobusi ir aprīkoti ar dezinfekcijas līdzekļiem, kas tiek izmantoti, lai nodrošinātu sterilas virsmas pirms jaunu pasažieru iekāpšanas. Tāpēc starptautiskais pasažieru pārvadātājs aicina ikvienu ievērot personīgo higiēnu. Vienlaikus autobusa vadītājs izdala sejas masku pasažieriem pēc pieprasījuma. Turklāt "Lux Express" piedāvā pasažieriem, kuriem ir svarīgs privātums, iegādāties blakus sēdvietu par puscenu.