Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TOP 6 krāsaini galamērķi, kur aizbēgt no pelēkā rudens

© Pixabay

Ja meklējat iedvesmu brīvdienām, kādēļ gan nepievienot savam nākamajam ceļojumam jaunas krāsas? Booking.com piedāvā iepazīt dažus no viskrāsainākajiem galamērķiem pasaulē, lai iedvesmotu jūs nākamajām brīvdienām. Padariet savu fotogaleriju spilgtāku, apmeklējot kādu no šīm sešām košajām pilsētām.

Šefšauena, Maroka

Ja vēlaties pabūt patiešām krāsainā pilsētā, šī neticamā vieta pilnīgi noteikti ir viens no galvenajiem galamērķiem. Šefšauena atrodas Marokas ziemeļrietumos, Rifa kalnos. Tā ir īsta fotogrāfu paradīze, un ar savām gaišzilajām un baltajām mājām apburs jebkuru ciemiņu. Šī iespaidīgā pilsēta ceļotājiem piedāvā ļoti daudz, tajā ir lieliska gardēžu kultūra un tuvējie kalni sevī slēpj ieleju, strautu un gleznainu ainavu līkločus. Nav nekāds pārsteigums, ka ceļotāju galvenie ieteikumi šajā vietā ir skatu baudīšana, atpūta un fotogrāfiju uzņemšana. Pagājušajā gadā starp visbiežāk rezervētajām naktsmītnēm šajā pilsētā bija riādas, viesu nami un pansijas.

Džajpura, Indija

No zilās uz rozā pilsētu - Džajpuras vēsturiskā pilsēta ir pazīstama kā “rozā pilsēta”, jo visas ēkas ir nokrāsotas rozā māla krāsā. Tas ir noticis, pateicoties Indijas prinča Maharadža Ram Singha II vēlmei pārsteigt princi Albertu viņa vizītes laikā 1876. gadā - viņš deva rīkojumu nokrāsot pilsētas mājas, lai izrādītu laipnību un viesmīlību. Džajpura Indijas kultūras trijstūrī ir vieta, kas noteikti jāapmeklē. Ceļotājus apburs pilsētas pils, pagalma ieejas vārti “Pritam Niwas Chowk” un piemineklis “Jantar Mantar”, kurš tika uzbūvēts Indijas prinča Radžputa Savai Jai Singha II laikā. Ceļotāju galvenie ieteikumi šajā vietā ir apskates objektu apmeklēšana un vēstures un pieminekļu iepazīšana. Pagājušajā gadā starp visbiežāk rezervētajām naktsmītnēm bija hosteļi, viesu nami un pansijas.

Riodežaneiro, Brazīlija

Riodežaneiro ir izslavēta ar rosīgo naktsdzīvi un nu jau krāsainajiem graustu rajoniem, kas pazīstami ar nosaukumu “favelas” - tie ir kļuvuši par mākslas darbiem, pateicoties nīderlandiešu māksliniekiem Jerūnam Kolhāsam un Dre Urhānam, kuri šo pilsētu padarīja par savu audeklu. Pēc krāsainās pilsētas iepazīšanas dodieties uz slaveno Kopakabanas pludmali ķert saules starus un nobaudīt kādu kokteili. Ceļotāji iesaka Riodežaneiro pludmaļu, apskates objektu apmeklēšanas un skaisto skatu dēļ. Pagājušajā gadā šajā pilsētā visbiežāk rezervētās naktsmītnes bija viesnīcas, hosteļi un dzīvokļi.

Kopenhāgena, Dānija

Dodieties uz krāsaino Kopenhāgenas pilsētu, kurā jūs sagaidīs bruģētas ielas, pasteļkrāsu mājas, ar sveču gaismu pielietas kafejnīcas un draudzīgi vietējie, kuri iemieso omulīgo dāņu dzīvesstilu. Ceļotāji iesaka Kopenhāgenu apskates objektu apmeklēšanai, arhitektūras apbrīnošanai un pastaigām - visas šīs aktivitātes, protams, apvieno vēsturiskā un ainaviskā Jaunā osta, gar kuru rindojas krāsainās 17. un 18. gadsimtā celtās mājas. Pagājušajā gadā šajā pilsētā visbiežāk rezervētās naktsmītnes bija hosteļi, viesu nami un viesnīcas.

Keiptauna, Dienvidāfrika

Piedzīvojiet dažādu kultūru, virtuvju un ainavu sajaukumu skaistajā Keiptaunas pilsētā - šeit valda īsta dabas skatu, mākslas, arhitektūras un kultūras pārpilnība. Šeit varat sagaidīt visu, sākot no kalnu ainavām līdz pat baltu smilšu pludmalēm, purpursarkaniem saulrietiem un spilgti krāsotām mājām rajonā Bo-kaap. Ceļotāji iesaka Keiptaunu kalnu ainavu, kā arī ēdiena un vīna baudīšanai. Pagājušajā gadā visbiežāk rezervētās naktsmītnes šajā pilsētā bija viesnīcas, dzīvokļi un viesu nami.

Buenosairesa, Argentīna

Dodieties ceļojumā uz krāsaino rajonu La Boca un nofotografējieties pie daudzajām spilgti krāsotajām mājām. No pikantiem steikiem līdz pat karstasinīgajam tango - Buenosairesā kaut kas atradīsies ikvienam. Apmeklējiet Sārto pili (Casa Rosada), kļūstiet par futbola komandas “Boca Juniors” līdzjutēju stadionā “La Bombonera”, kurā varat baudīt vienu no pasaules skatītākajiem sporta veidiem, vai dodieties uz tautisko tirgu “Feria de Mataderos”.Ceļotāji iesaka Buenosairesu kultūras, ēdiena un arhitektūras baudīšanai. Pagājušajā gadā šajā pilsētā visbiežāk rezervētās naktsmītnes bija viesnīcas, hosteļi un dzīvokļi.