Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Latvijā 60% iedzīvotāju visbiežāk ceļojumos dodas kopā ar mīļoto, rāda aptauja

© unsplash.com

Latvijā 60% aptaujāto iedzīvotāju visbiežāk ceļojumos dodas kopā ar partneri, pastāstīja risku apdrošinātāja "Gjensidige" Latvijas filiāles pārstāvji.

Savukārt 40% aptaujāto atzīmējuši, ka izvēlas ceļot kopā ar ģimeni, tostarp bērniem, bet 16% aptaujāto iedzīvotāju kā ceļabiedrus izvēlas draugus.

Aptaujā aptuveni puse aptaujāto vecumā no 25 līdz 44 gadiem norādījuši, ka ceļojumos ņem līdzi bērnus. Tāpat aizvien retāk pausts viedoklis, ka ar bērniem ceļot ir grūti, un vecāki arī tālākos braucienos dodas kopā ar jaunākajām ģimenes atvasēm, tostarp nereti arī ar zīdaiņiem.

Savukārt 48% ceļotāju norādījuši, ka vienmēr atceras iegādāties ceļojuma apdrošināšanu. Par īpaši svarīgu to uzskata sievietes un iedzīvotāji vecumā pēc 55 gadiem.

"Gjensidige" Latvijas filiāles personu apdrošināšanas produktu vadītājs Kārlis Eberhards norādīja, ka šogad aktuāla globālā tendence - "mikroceļojumi" jeb īsi, bet tajā pašā laikā īpaši piesātināti braucieni. "Tā vietā, lai plānotu garus ceļojumus ar apjomīgu programmu, cilvēki aizvien biežāk cenšas pāris dienās iegūt maksimālo pieredzi," skaidro Eberhards.

Aptauju šogad februārī veica tirgus pētījumu kompānija "Nielsen", aptaujājot 1600 Latvijas iedzīvotāju.