Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TOP 5 interesanti galamērķi nelielam vasaras ceļojumam Latvijā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Lai vasarā izbaudītu lieliskas brīvdienas vai atvaļinājumu, nav jādodas nekur tālu - arī tepat Latvijā ir, ko redzēt. SIA “Baltic Travel Group” Korporatīvo klientu nodaļas pārdošanas menedžere, Biznesa augstskolas Turība absolvente Ilze Kurpniece iesaka piecus interesantus galamērķus no Ogres līdz pat Pāvilostai, kas noderēs plānojot šīs vasaras brīvdienas.

Laimīgais kalns Kurzemē

Pāvilosta - Liepāja - Jūrkalne ir lielisks maršruts, kurā gūt pozitīvas emocijas un uzņemt enerģijas lādiņu pēc garas darba nedēļas. Tā ir iespēja ieelpot jūras svaigo gaisu un iepazīt Kurzemes skaistumu. Šim nelielajam ceļojumam noteikti ieplānojiet vismaz divas brīvas dienas, lai spētu nesteidzīgi izbaudīt maršrutā esošos apskates objektus. Pāvilostas vēji, klusās pilsētas ielas un vējdēlistu možais gars šai vietai piešķir īpašu auru. Ja izlemsiet nakšņot Pāvilostas tuvumā, iesaku izmēģināt netālu esošo “BB wakepark” kempingu. Tur ir draudzīgas cenas un gardas maltītes dažādām gaumēm. Ja pēc garās dienas vēl būs atlikusi enerģija, var izmēģināt spēkus blakus esošajā veikborda trasē. Liepāja ir pilsēta ar senu vēsturi un vairākiem ievērojamiem arhitektūras pieminekļiem, piemēram, Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcu, no kuras skatu torņa paveras fantastisks skats uz pilsētas promenādi. Esot Liepājā, noteikti iesaku apmeklēt pludmales kafejnīcas, kur atrodoties nepamet sajūta, ka esi kādas pasaulslavenas kūrortpilsētas okeāna krastā. Naktsmājām iesaku izvēlēties viesnīcu “Līva” - izdevīga atrašanās vieta un draudzīgas cenas ikvienam. Savukārt, Jūrkalnes stāvkrasts, kas ir arī augstākais stāvkrasts Latvijā, nevienu neatstās vienaldzīgu. Tā ir viena no gleznainākajām jūras piekrastēm Latvijā ar iespēju ērti atpūsties smilšu pludmalē un peldēties Baltijas jūrā. Interesanti, ka Jūrkalne savulaik tika dēvēta par Laimīgo kalnu. Izvēloties šo maršrutu, droši var ņemt līdzi draugus, ģimeni, bērnus un izbaudīt Kurzemes burvību, svaigo jūras gaisu un dabas vienreizību.

Rīgas šarms vasarā

Nenoliedzami, Latvijā ir daudz skaistu vietu un pilsētu un katrai no tām piemīt sava burvība. Mums ir fenomenāla daba, kurā vērojama nemitīga mainība - to varam steigties aplūkot atkal un atkal. Bet, vai esat iepazinuši Rīgas vecpilsētas arhitektūras pieminekļus un ar tiem saistītos stāstus? Siltu vasaras nedēļas nogali iesaku pavadīt draugu kompānijā un gida pavadībā Rīgā, iepazīstot pilsētas vēsturi! Ir vērts izstaigāt mazās vecpilsētas ieliņas, atsvaidzinot jau esošas zināšanas un pavisam noteikti gūt arī jaunas. Esmu pārliecināta, ka šāda ekskursija spēs aizraut ikvienu. Vakarpusē vīna glāze un sarunas draugu kompānijā kādā no Vecrīgas restorānu āra terasēm radīs fantastiskas sajūtas. Arī par nakšņošanu nebūs jāuztraucas, viesnīcu klāsts ir plašs - atbilstoši katra iespējām un vēlmēm. Vecrīga nav tūrisma galamērķis tikai ārvalstu viesiem, arī mums pašiem ir ko redzēt!

Laivošana Salacgrīvā

Aktīvākas atpūtas cienītājiem ir iespēja iepazīt Latvijas dabu, dodoties izbraucienā ar laivām pa Svētupi, Jaunupi, Salacu un Vitrupi - atliek vien izvēlēties piemērotāko vai apvienot upes garākā maršrutā. Brauciena starta un finiša punktu katrs var izvēlēties pats. Laivošana būs neaizmirstams piedzīvojums gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem braucējiem. Salacgrīvā pieejami vairāki laivu nomas punkti, tāpēc nav nepieciešams savs aprīkojums. Laivu nomas darbinieki parūpēsies par braucēju drošību un nepieciešamo inventāru, lai brauciens būtu patīkams un baudāms. Šāda veida brīvdienas piemērotas ikvienam, kuru nebaida patīkams nogurums un neliela muskuļu smeldze pēc airēšanas. Tas var izvērsties par lielisku vasaras piedzīvojumu ģimenes vai draugu lokā. Vislabāk nelielo atvaļinājumu plānot divu vai pat trīs dienu garumā, lai pēc laivošanas pagūtu apskatīt arī vairākas uzmanības vērtas vietas Salacgrīvas novadā, piemēram, Minhauzena muzeju, Randu pļavas, Veczemju klintis un Ainažu molu. Nakšņošanai izvēles iespēju netrūkst - kempinga un brīvdienu mājas pie Salacas, Svētupes vai Vitrupes upēm, kā arī skaistas viesnīcas un viesu mājas jūras krastā.

Ogres Zilie kalni vien pusstundas braucienā no Rīgas

Lieliska vieta pastaigām netālu no galvaspilsētas. No 30 metrus augstā skatu torņa paveras aizraujošs skats uz Daugavu. Vasaras sezonā iespēja pārbaudīt spēkus piedzīvojumu parkā "Milžu taka", kur izveidotas pastaigu, izglītojošās, kā arī velo takas. Savukārt, Dubkalnu ūdenskrātuve, kur ir izcili tīrs un dzidrs ūdens, piemērota niršanai. Pie ūdenskrātuves atrodas piecas atpūtas vietas ar soliem, galdiem un ugunskura vietām. Lieliska vieta ģimenes atpūtas braucienam vasaras brīvdienā.

Sabile - Kuldīga - Kolka

Sabiles, kas izslavēta ar savu vīna darītavu un sidra namu, apmeklējums ir iespēja iepazīt Latvijas vīna darīšanas tradīcijas. Ja ir vēlme rast īpašu noskaņu, tad Sabile jāapmeklē jūlija pēdējā nedēļas nogalē, kad tur norisinās par tradīciju kļuvušie Vīna svētki. Blakus Sabilei atrodas Pedvāle, iespējams, cilvēkiem ne tik plaši zināma vieta, taču tur atrodas ļoti interesants mākslas parks. Tā teritoriju veido daudzveidīga ainaviska vide - pļavas, krūmāji, lēzenas nogāzes, dziļas ielejas, avoti un strauti. Parks ir unikāla vieta, kurā ikvienam apmeklētājam ir iespēja vērot mākslas un dabas mijiedarbību. Daudzi no mums ir bijuši pie Ventas rumbas, taču dažkārt piemirstam izbaudīt pastaigas pa skaisti bruģētajām Kuldīgas ieliņām. Vērts piebilsts, ka Kuldīgas restorānu piedāvājums ir augstā līmenī un spēs iepriecināt ikvienu gardēdi. Šajā maršrutā ir arī Kolkas rags, kas vismaz reizi dzīvē jāredz katram latvietim. Baltijas jūras un Rīgas jūras līča saplūšanas punkts ir iespaidīga un savdabīga vieta. Ceļojot no Sabiles uz Kuldīgu un Kolku, atrodamas gan iespējas gardai maltītei, gan viesnīcas, viesu nami un kempingi patīkamai atpūtai pēc dienas cēliena.