Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Uz Disneja parkiem aicina Zvaigžņu karu fanus

© Scanpix

Kinoepopejas Zvaigžņu kari cienītājiem Savienotajās Valstīs šī vasara būs īpaša. Kompānijas Walt Disney Co. izklaides parkos Kalifornijas štata Anaheimā un Floridas štata Orlando attiecīgi 31. maijā un 29. augustā sāks darboties jaunas šai filmu sērijai un tās varoņiem veltītas atrakcijas.

Reuters vēsta, ka tām dots nosaukums Star Wars: Galaxy's Edge un darbība norisinās uz planētas Batū, kas reizēm gan pieminēta, taču nekad nav parādīta nedz oriģinālajās Zvaigžņu karu filmās, nedz vairākos televīzijas seriālos, kas uzņemti pēc to motīviem.

Biznesā ir savi noteikumi, un izklaides parku sižeti balstīti uz pašlaik aktuālākās, trešās Zvaigžņu karu triloģijas (tās pēdējā filma Star Wars: Episode IX uz kinoekrāniem nonāks decembrī) motīviem. Daļai fanu tas noteikti sagādās vilšanos, jo nedz Lūka Skaivokera, nedz Dārta Vaidera, nedz džedaju guru Jodas tēliem jaunajās atrakcijās vieta nav atradusies.

Toties ekspozīcijas centrā ir Hana Solo pilotētais Tūkstošgades piekūns (Millenium Falcon) - kosmosa kuģis, ko izmantoja pa galaktiku klīstošie kontrabandisti un pretošanās kustības atbalstītāji. Parka apmeklētājiem būs iespējams ne tikai izjust milzīgās pārslodzes brīžos, kad Piekūns pārlec hipertelpā, bet arī pārbaudīt, vai viņi spēj uzņemties tā pilota, strēlnieka vai borta mehāniķa lomas un atvairīt Pirmā ordeņa kaujinieku uzbrukumu. Kamēr seši cilvēki atradīsies pilotu kabīnē, pārējie grupas dalībnieki varēs izstaigāt vairāk nekā 30 metrus garā kosmosa kuģa telpas, kuras, ja runā par interjeru, ir analoģiskas filmās redzētajām. Otra lielā iespēja ir piedalīties atrakcijā ar nosaukumu Rise Of The Resistance. Tā nozīmē iekļaušanos pretošanās kustības rindās un došanos neiespējamajā misijā pret Pirmo ordeni, kas galu galā beidzas ar sagūstīšanu, nonākšanu ieslodzījumā un diezgan brutālu pratināšanu.

Planēta ar nosaukumu Batū, uz kuras notiek visa šī darbība, uzskatāma par vietu, kas apvieno daudzu filmās attēloto planētu īpatnības. Tā atrodas pašā galaktikas nomalē un kļuvusi par kontrabandistu un pretošanās kustības dalībnieku paslēptuvi. Parka apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt vietējās darbnīcas, kurās varēs iegādāties gan džedaju gaismas zobenus, gan tādus robotus kā R2-D2 vai BB-8 vai, ja fantāzija sniedzas tālāk un naudas maka biezums atļauj, pasūtīt izgatavot robotu ar paša izvēlētiem parametriem. Tiesa, ir noteikums, ka nedz nopirktos gaismas zobenus, nedz robotus parka teritorijā lietot nedrīkst. Apmeklētājiem tiks piedāvāta arī īpaša ēdienkarte ar neparastas krāsas un formas ēdieniem, turklāt pirmo reizi 60 gadus ilgajā Disneja izklaides parku vēsturē būs iespējams iegādāties arī alkoholiskus dzērienus - kokteiļus ar tādiem nosaukumiem kā Tatuīna saulriets vai Džedaju saprāta viltība.