Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TOP 5 iemesli apmeklēt Zviedriju ziemā

© Publicitātes foto

Adventes laika tuvošanās iezīmē ne tikai gatavošanos gada skaistākajām brīvdienām, bet tas ir arī laiks, kad daudzviet tiek atklāti Ziemassvētku gada tirgi un citas ziemas sezonas izklaides. Ceļojumu eksperti šogad iesaka apmeklēt Skandināvijas valstis kopā ar ģimeni, lai izbaudītu piedāvātās ziemas sezonas izklaides un iepazītu šo valstu Ziemassvētku tradīcijas.

Lūk, ko ceļojumu speciālisti iesaka apmeklēt Zviedrijā:

1. Apgūstiet skandināvu tradīcijas Ziemassvētku gadatirgos

Zviedrijā, Ziemassvētku sezona ir mājīga un īpaša. Līdz ar Adventes sākumu māju logos iemirdzas sveču gaismas un ēkas tiek dekorētas ar dažādām svētku virtenēm un citiem rotājumiem. Svētku sajūta tradicionālajos Ziemassvētku gadatirgos ilgst līdz pat 13.janvārim, kad tiek atzīmētā Sv.Knuta diena.

Pat pirms Adventes kā viens no pirmajiem, 10.novembrī, tiek atklāts Kosta Ziemassvētku tirdziņš. Pilsētās starp Kalmar un Vekše (Växjö), var baudīt tradicionālās Ziemassvētku maltītes, kas gatavotas saskaņā ar šī reģiona iedzīvotāju tradicionālajām receptēm, kā arī var baudīt dažādas sniega atrakcijas, mūzikas un teātra izrādes, pajūga vai poniju braucienus.

80 kilometru attālumā, Kalmar pilsētā, ir arī daudz vietu, ko apskatīt ziemā. No 29.novembra līdz 2.decembrim Kalmaras pilī norisinās Ziemassvētku tirdziņš, kurā pēc senajām tradīcijām piedalās labākie pārtikas ražotāji un amatnieki. Vienlaikus ir iespēja apmeklēt Ziemassvētku tirdziņu un baudīt vēsturisku atmosfēru senajā pils cietoksnī, kur savulaik staigājuši bruņinieki.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā