Aicina piedalīties aptaujā - Ģimenei draudzīga atpūtas vieta

Šogad - jau septīto gadu tiek rīkota publiska sabiedrības aptauja par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu Latvijā.

Pērn un citus iepriekšējos gadus iedzīvotāji, tuvojoties Starptautiskajai Ģimenes dienai, kas tiek atzīmēta 15.maijā, tika aicināti ieteikt balsojumam atpūtas vietu, kurā, atpūšoties ar ģimeni un bērniem, esat jutušies patiešām labi. Šogad aptauju izlemts izsludināt vasaras sākumā, dodot iespēju īpaši atzīmēt atpūtas vietas, kuras šovasar jūlijā, kas ir vispopulārākais atvaļinājuma mēnesis, jau apmeklētas, lai paustu tām pozitīvu novērtējumu.

Ar aptaujas palīdzību ministrija vēlas noskaidrot arvien jaunas ģimenei draudzīgas atpūtas vietas katrā Latvijas reģionā - Rīgā, Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē un Latgalē.

Aptauja par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu tiks organizēta divās kārtās. Pirmajā kārtā visu jūlija mēnesi ikviens varēs ieteikt kādu ģimenei draudzīgu atpūtas vietu. Savukārt otrajā kārtā no 1. līdz 31.augustam notiks balsojums par visbiežāk nominētajām atpūtas vietām, tādejādi noskaidrojot tās atpūtas vietas, kas Latvijas novados 2010.gadā izpelnījušās vislielāko atzinību kā ģimenēm ar bērniem vispiemērotākās.

Lai atpūtas vieta būtu patiešām piemērota brīvā laika pavadīšanai ģimenes lokā, jo īpaši ar maziem bērniem, tai jāatbilst šādām prasībām:

tai jābūt vietai, kur ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus;

šajā vietā dažāda vecuma bērniem jābūt pietiekami plašam nodarbību (atrakciju) piedāvājumam;

atpūtas vietai jābūt drošai un ģimenes atpūtai piemērotai (bērnu rotaļu vietas ierīču drošība, vide bez tabakas dūmiem, aprīkojuma nodrošināšana maziem bērniem u.c.);

vietai jābūt pieejamai iespējami plašam apmeklētāju lokam, ko iespējams panākt ar saprātīgu cenu politiku, laipnu un bērniem draudzīgu apkalpošanu, īpaši bērniem un ģimenei paredzētiem pakalpojumiem;

vietai jābūt pieejamai arī ģimenēm, kurās bērni vai ģimenes locekļi ir ar funkcionāliem traucējumiem.

Iepriekšējo gadu aptaujās uzvarējuši - Cēsu pilsēta, rūķu ciems „Lediņi" Jelgavas rajonā, zirgu sēta „Klajumi Krāslavas rajonā, Laumu dabas parks Talsu rajonā, Jūrmalas pilsēta, Brīvdabas muzejs, Līgatnes dabas parks, Zooloģiskais dārzs, Ventspils pilsēta, Brīvdabas muzejs, Līgatnes dabas parks, atpūtas centrs „Mazais Ansis", atpūtas bāze „Zviedru cepure", Annas Āzes meža muzejs - ekspozīcija Balvu rajonā, Kalvenes zoodārzs „Cīruļi", Turaidas muzejrezervāts, viesu māja „Ķoņu dzirnavas" Valmieras rajonā, kempings „Labirinti Bauskas rajonā, viesu nama „Imula" Pasaku mežs Talsu rajonā, dabas parks „Daugavas loki" Daugavpils rajonā, Latvijas universitātes Botāniskais dārzs, savukārt 2009.gadā Vidzemē tika nominēts Vienkoču parks Līgatnē; Zemgalē - minizoo "Dobuļi" Dzimtmisā, Iecavas pagastā; Kurzemē - Abavas rumba un tās apkārtne; Latgalē - meža ainavu parks "Pilskalnes Siguldiņa"; Rīgā un Rīgas rajonā - Mežaparks.

Ieteikt atpūtas vietu, kurā Jūs labprāt ar savu ģimeni atgrieztos vēl un vēl, kā arī ieteiktu savu draugu ģimenēm kā veiksmīgu atpūtas iespēju Latvijā, varat 1.kārtā - nosūtot e-pastu uz Labklājības ministriju (īsi aprakstot, kas tieši Jums patika visvairāk) - e- pasta adrese: lm@lm.gov.lv, bet balsošana par izvirzītajām atpūtas vietām notiks Labklājības ministrijas mājas lapā: www.lm.gov.lv

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!