Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Apceļo Latviju rudenī: TOP četri rudenīgi velomaršruti ģimenei

© F64

Kamēr Latvija vēl aizvien tiek lutināta ar siltām rudens dienām, ir pēdējais laiks visai ģimenei doties velo piedzīvojumā un noķert zeltainā rudens skaistos skatus. Pats patīkamākais ir izvēlēties maršrutu, taču pirms tā plānošanas ir jāizvērtē braucēju pieredze, jāpārliecinās par velosipēdu tehnisko stāvokli, kā arī jāatsvaidzina zināšanas par drošības noteikumiem uz ceļa.

Izvērtējot savas velokomandas spēku un pieredzi, jāņem vērā ne tikai attālums, bet arī laikapstākļi. Ja laukā būs spēcīgs, ilgstošs pretvējš, tas var ieviest izmaiņas iecerētajā braukšanas intensitātē un laikā.

Tāpat pirms došanās ceļā ir ļoti svarīgi parūpēties par pietiekamām šķidruma rezervēm, sagatavojot dzeramā ūdens krājumus visiem brauciena dalībniekiem. Taču, ja izvēlētais maršruts ir garāks un prasīs vairāk spēka, padomā arī par pārtikas grozu, kas būs piemērots personu skaitam un brauciena ilgumam.

Kā norāda Rimi Bērniem eksperts Klāvs Smildziņš un Rimi Bērniem gardēde Lība Smildziņa, pirms došanās kopīgā ģimenes izbraukumā, svarīgi arī atkārtot drošības noteikumus, braucot ar riteni!

Klāvs un Lība Smildziņi ir izvēlējušies četrus brīvdienu velo maršrutus:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā