Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Igaunijā durvis vērs jauns atrakciju parks un slavenam komponistam veltīts centrs

© Scanpix

Līdztekus AHHAA centra Igaunijas galvaspilsētā Tallinē durvis vērs jauns izklaides centrs, kurā būs panorāmas rats 120 metru augstumā, lielākā batutu arēna Eiropā, 360 grādu 4D kino un klinšu kāpšanas siena 10 metru augstumā.

ktobrī durvis vērs arī atjaunotais slavenā komponista Arvo Perta (Arvo Pärt) centrs, kuru jāredz ēkas iespaidīgās arhitektūras dēļ vien. Lieliskas atpūtas iespējas, turklāt tikai dažu stundu brauciena attālumā - Igaunijā!

7000 kvadrātmetru lielais "Super Skypark" piedāvās skaisto, inovatīvo un arī vēsturisko Igaunijas galvaspilsētu Tallinu apskatīt no 120 m augstuma virs jūras līmeņa. Sēžoties vienā no 27 gondolām panorāmas ratā, kurš novietots uz jaunā T1 tirdzniecības centra juma, varēs izbaudīt skatu uz Tallinu! Šis ir vienīgais tirdzniecības centrs Eiropā, kuram uz jumta ir novietots panorāmas rats.

Savukārt Arvo Perta atjaunotais centrs durvis sabiedrībai vērs 2018. gada 17. oktobrī, lai godinātu arī Igaunijas simtgadi. Centra darba laiks ir no trešdienas līdz svētdienai no pulksten 12.00 līdz 18.00. Arvo Perta centrs atrodas Laulasmā (Laulasmaa), kas ir tikai 35 km attālumā no Tallinas. Igaunis Arvo Perts (1935) ir komponists, kura radošais darbs ievērojami mainījis veidu, kā cilvēki saprot mūzikas raksturu.

Arhitekti Fuensanta Nieto (Fuensanta Nieto) un Enrike Sobejano (Enrique Sobejano) stāsta, ka jaunā ēka tika radīta iespaidojoties no Arvo Perta mūzikas, un tās mērķis ir atrast to perfekto līdzsvaru starp moderno arhitektūru un apkārtējo dabu. Jaunās ēkas platība ir 2,248 m2, tajā iekļauti arhīvi, bibliotēka, 140 sēdvietu auditorija, izstāžu zāle, video telpa, mācību telpas un telpas darbiniekiem. Komponista radošais mantojums, informācija un dokumentācija pieejama gan fiziskā, gan digitālā formātā. Konstrukcijā izmantoti dabīgi materiāli - stikls, koksne un betons, un ēkā ieviestas arī mūsdienīgas atjaunojamās enerģijas sistēmas.

Igaunijas tūrisma padomes direktore Annelija Vurmere (Annely Vürmer) komentē: “Igaunija ir kļuvusi par vienu no aizraujošākajiem galamērķiem ģimenes brīvdienām šajā reģionā, piedāvājot daudzas unikālas un mūsdienīgas izklaides vietas, kas piesaista dažāda vecuma bērnus. Jaunais Skypark un radošo tikšanos vieta Arvo Perta centrs, kas iepazīstina ar pasaules slavenā igauņu komponista darbiem un idejām, pavisam noteikti būs lielisks papildinājums jau esošajām iespējām. Igaunijā ir daudz jauna ko redzēt un darīt arī cilvēkiem, kuri Igaunijā bijuši vairāk kā vienu reizi.”