Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TOP 4 iemesli, lai atvaļinājumu ieplānotu rudenī nevis vasarā

© pixabay.com

Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju izvēlas doties  atvaļinājumā  rudens mēnešos, bet vasaras pavadīt tepat Latvijā. Ceļojumi rudenī ir iespēja pagarināt vasaru, kas Latvijā drīz beigsies, tāpēc populārākā tūristu izvēle ir tieši siltās zemes.

Atvaļinājumam rudenī ir virkne priekšrocību, piemēram, mērenāks klimats siltajās zemēs, zemākas cenas, labākais augļu ražas laiks un mazāki tūristu pūļi iecienītākajos tūrisma objektos.

Ļoti silti, bet ne neciešami karsti

Atpūtu siltajās zemēs tieši rudens mēnešos visbiežāk izvēlas tie, kuriem grūti izturēt lielo vasaras karstumu, kas var sasniegt pat 40 grādus. Rudenī dienvidu zemēs pārsvarā ir silts un vasarīgs, taču gaiss ir svaigāks un patīkamāks, jo vidējā temperatūra ir ap 25 grādiem. Tas ir ļoti labvēlīgi ceļotājiem ar bērniem - vēsākā laikā var drošāk izbaudīt atvaļinājuma sniegtos labumus, bērni var ilgāk izklaidēties pie baseina vai jūras, izvairoties no pārkaršanas.

„Drīz vien vasaras sezona Latvijā beigsies, tādēļ atpūtnieki, kas nevēlas atvadīties no saules, jau no pirmajām septembra dienām līdz pat novembra vidum plāno pagarināt vasaru siltajās zemēs. Šī brīža tendences liecina, ka rudenī ceļotāji ir ne mazāk aktīvi kā vasaras mēnešos. Protams, visaktīvākā rezervācija viesnīcās un pie ceļojumu organizatoriem ir tieši skolēnu brīvdienu datumos, tādēļ atvaļinājumu šajā laikā ieteicams plānot ļoti savlaicīgi,” komentē „Kidy Tour” produktu menedžere Latvijā Elīna Aņiļonīte.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā