Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Biržu pilsētas svētkos arī īpaša programma viesiem no Latvijas

© Publicitātes foto

Augusta sākumā Lietuvas pilsētā Birži tradicionāli notiek pilsētas svētki, kuri kļūst arvien populārāki ne tikai Latvijas tūristiem, bet arī Latvijas uzņēmējiem. Šogad Biržu pilsētas svētku gadatirgū būs vairāk nekā 30 tirgotāju un amatnieku no Latvijas, savukārt sestdienas vakarā svētku koncertā uzstāsies Latvijas pazīstamā dziedātāja Samanta Tīna.

Biržu mērs Valdemārs Vaļkūns latviešu valodā ar lepnumu pauž gandarījumu par Biržu pilsētas svētku pieaugošo polaritāti Latvijā. “Pirms gada no 170 dalībniekiem 20 bija no Latvijas, bet šogad gadatirgus uzņēmēju skaits ir jau vairāk nekā 200, un tāpat pieaudzis ir arī dalībnieku skaits no Latvijas - vairāk nekā 30,” informē Valdemārs Vaļkūns, piebilstot, ka tirgotāji būs ne tikai no Latvijas pierobežas, bet arī no Rīgas, Jēkabpils, Daugavpils un attālākiem Latvijas rajoniem.

“Esam uz saviem svētkiem uzaicinājuši visu to Latvijas pašvaldību pārstāvjus, ar kuriem ir mums ir izveidojusies visciešākā sadarbība, tai skaitā Vecumnieki, Rundāle, Bauska, Nereta, Aizkraukle un Iecava,” partnerus Latvijā uzskaita Biržu mērs.



Koncertā uzstāsies arī Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Koncertorganizācijas "Ave Sol" bērnu deju kolektīvs "Teiksmiņa”, savukārt svētku gājienā kopā ar citām sporta organizācijām dosies arī Latvijas jaunie badmintona spēlētāji un treneri, kuriem tieši Biržos gatavojas pirms nākamās sezonas.

“Birži ir interesants apskates objekts jebkurā laikā, taču pilsētas viesmīlīgo atmosfēru vislabāk ir izbaudīt tieši svētku laikā, kad ir gan svētku gadatirgus, gan vietēju uzņēmēju prezentācijas, atrakcijas, gājiens, svētku koncerts un salūts,” mudina Valdemārs Vaļkūns.



“Birži ir Latvijai ļoti tuva pilsēta, vien stundas brauciena attālumā no Rīgas. Turklāt tagad ir izremontēts iepriekš grūti izbraucamais Latvijas ceļa posms līdz Skaistkalnei, tādējādi Biržus ar Latviju satuvinot vēl vairāk,” priecājas Valdemārs Vaļkūns.



“Citkārt pierobežas pilsētas ir kā savas valsts nomales. Mēs Biržos tā nejūtamies! Mēs esam nevis Lietuvas nomale, bet centrs starp Lietuvu un Latviju. Mēs esam pilsēta, kas vienu abu valstu tūristus, kultūras un sporta darbiniekus, kā arī uzņēmējus un politiķus. Biržu mājīgajos restorānos, kā arī skaistajā Biržu pilī arvien biežāk notiek visdažādākās Latvijas un Lietuvas pārstāvju tikšanās,” savas pilsētas vietu iezīmē Valdemārs Vaļkūns.

“Gan es, gan arī Biržu uzņēmēji ir novērojuši, ka tūristu skaits no Latvijas būtiski pieaug. To var redzēt gan Rinkušku restorānā “Alus ceļš,”, gan “Biržu Dona” firmas veikalā, gan pilsētas kafejnīcas, un stāvlaukumā pie Biržu pils. Arī Biržu uzņēmēji notic Latvijas klientu potenciālam, tāpēc kafejnīcās arvien biežāk ir arī latviešu ēdienkarte, interneta lapās ir informācija latviešu valodā, arī tūrisma informācijas centrā darbojas latviski runājoši darbinieki,” stāsta Valdemārs Vaļkūns.