Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Kuldīgas pusē krāšņi uzzied peonijas

© f64

9. un 10.jūnijā Kuldīgas novadā, Pelču pagastā, peoniju dārzā "Ziedoņi" notiks 5. Peoniju dārza svētki. Dārza svētku apmeklētājiem būs iespēja aplūkot peoniju dārzu ar vairākiem simtiem šķirņu un iepazīt peonijas dažādos veidos

.Svētku rīkotāja, peoniju kolekcionāre Dagnija Voika konsultēs par peoniju audzēšanu un interesentiem rādīs peoniju stādīšanas pamatelementus. Būs iespēja iegādāties peoniju stādus, darbosies vasaras kafejnīca, kur varēs nobaudīt peoniju dzērienu, "Ziedoņos" audzētas zemenes un citus gardumu. Ikvienam interesentam būs iespēja pagatavot sejas skrubi ar vērtīgo peonijas sakni. Drukas darbnīca "Drukart" piedāvās uz vietas izgatavot jauku piemiņu - kartīti ar peonijām. Par jauku muzikālo atmosfēru 10. jūnijā plkst. 12.00 rūpēsies vijolnieks Edgars Ziņģis. Svētku dienās dārzs būs atvērts no 10.00 līdz 18.00.

Peoniju dārzs "Ziedoņi" piedāvā vienu no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, kurā ir vairāk kā 200 šķirnes - gan lakstainās, gan krūmpeonijas.

Neparasti karstā maija dēļ šonedēļ prognozējams peoniju pilnzieds. Peoniju dārza svētki plānoti arī nākamajā nedēļas nogalē - 16. un 17. jūnijā, un 16. jūnijā pkst. 13.00 muzicēs ģitārists Aivars Konutis. Taču svētku organizatori rekomendē dārzu apmeklēt pēc iespējas ātrāk!

Peoniju dārzs "Ziedoņi" piedāvā vienu no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, kurā ir vairāk kā 200 šķirnes - gan lakstainās, gan krūmpeonijas. Peoniju kolekcija "Ziedoņos" izveidota divpadsmit gadu laikā un ik gadu kolekcija tiek papildināta ar izcilākajām šķirnēm un peoniju selekcijas jaunumiem no Eiropas un ASV. Jau piekto gadu peoniju ziedēšanas laikā visi puķu draugi tiek aicināti baudīt peoniju krāšņumu un daudzveidību svētku noskaņā. "Ziedoņos" ir aplūkojams arī iekopts daiļdārzs, retu koku un krūmu stādījumi.