Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Atsākti tiešie lidojumi starp Krieviju un Ēģipti

© AFP/Scanpix

Pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma šonedēļ tiks atsākti tiešie lidojumi starp Krieviju un Ēģipti, kas tika apturēti pēc tam, kad bumbas sprādziena rezultātā virs Sīnāja pussalas 2015.gadā avarēja Krievijas čārterlidmašīna.

Maskavas amatpersonas pēc uzbrukuma apturēja lidojumus drošības apsvērumu dēļ. Ēģiptes ekonomikai, kas lielā mērā ir balstīta tūrismā, tas bija smags trieciens, ņemot vērā, ka Ēģipte bija iecienīts galamērķis Krievijas atpūtnieku vidū.

Trešdienas vakarā lidsabiedrības "Aeroflot" lidmašīna veiks reisu no Maskavas uz Kairu. Tas ir pirmais solis ceļā uz to, lai atjaunotu lidojumus arī uz Sarkanās jūras kūrortiem.

Ceturtdien lidsabiedrība "Egyptair" atsāks lidojumus starp abām galvaspilsētām. Abi uzņēmumi katru nedēļu starp Kairu un Maskavu kopā veiks piecus lidojumus abos virzienos.

Uz Kairas lidostu pārbaudīt, kā notiek Maskavas lidojumu drošības kontrole, tiks nosūtīti astoņi Krievijas eksperti, vēsta laikraksts "Al Ahram".

2015.gada 31.oktobrī Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas pasažieru lidmašīna, kurā atradās 224 cilvēki. Visi pasažieri un apkalpes locekļi gāja bojā.

Lidmašīnas katastrofu izraisīja terorakts, kuru sarīkoja ar "Islāma valsti" saistītie kaujinieki.