Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Rīgā iekļūst Eiropas labāko galamērķu TOP 10

© F64

Rīga pirmajā balsošanas nedēļā par titulu "Eiropas labākais galamērķis 2018.gadā" ierindojusies starp desmit vadošajiem galamērķiem, informēja "Live Riga" pārstāve Anna Blaua.

Līdzās Rīgai nenoteiktā secībā starp desmit labākajiem galamērķiem minēta arī Atēnas Grieķijā, Hvaras sala Horvātijā, Vroclava Polijā, Milāna Itālijā, Bilbao Spānijā, Kolmāra Francijā, Budapešta Ungārijā, Brisele Beļģijā un Bohiņa Slovēnijā. Tāpat uz titulu pretendē Lisabona Portugālē, Vīne Austrijā, Londona Apvienotajā Karalistē, Prāga Čehijā, Parīze Francijā, Amsterdama Nīderlandē, Kotora Montenegro, Edinburga Skotijā, Berlīne Vācijā un Barselona Spānijā.

Eiropas labākais tūrisma galamērķis jeb "European Best Destination" tiks noteikts balsojumā interneta vietnē "europeanbestdestinations.com", kas turpināsies līdz šā gada 8.februārim. Balsošanā var piedalīties ikviens, balsojot reizi nedēļā no vienas ierīces.

Jau ziņots, ka iepriekš Eiropas labākā tūrisma galamērķa titulam Rīga tika nominēta 2015.gadā un toreiz ieguva piekto vietu 20 pilsētu konkurencē.

Eiropas labākais galamērķis tiek noteikts devīto gadu pēc kārtas. Pērn labākā tūrisma galamērķa titulu ieguva Portugāles pilsēta Porto.

Eiropas labākā galamērķa titula konkursu rīko Eiropas organizācija "European Best Destinations" (EBD), kuras galvenā mītne ir Beļģijas galvaspilsētā Briselē. Tā izveidota kultūras un tūrisma veicināšanai Eiropā. Sadarbojoties ar Eiropas tūrisma birojiem un Eiropas Iekšējo tirgus, industrijas, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu tīklu ("EDEN Network"), organizācija veicina labāku izpratni par Eiropas galamērķu bagātību, dažādību un kvalitāti.