Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Šogad gaidāms liels pieprasījums pēc aktīvās atpūtas piedāvājumiem Latvijā un ārvalstīs

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Šogad gaidāms liels pieprasījums pēc aktīvās atpūtas piedāvājumiem Latvijā un ārvalstīs, prognozē tūrisma aģentūras "Kolumbs" direktore Sanita Rugina.

Viņa paskaidroja, ka aktīvās atpūtas braucieni ietver, piemēram, slēpošanu un nodarbošanos ar snovbordu, kā arī vasaras ūdens prieku baudīšanu. Daudzi klienti pieprasa ne tikai sauļošanos pludmalēs, bet iespējas arī aktīvi izpētīt vēlamo galamērķi, piemēram, doties pārgājienos, braukt ar velosipēdu, sērfot un nirt.

Rugina norādīja, ka šobrīd visā pasaulē aug interese par veselīgu dzīvesveidu, kā arī vienlaikus cilvēkiem patīk dalīties sociālajos tīklos ar spilgtākajiem ceļojuma momentiem.

"Kolumbs" direktore piebilda, ka tūrisma aģentūras prioritāte šogad, tāpat kā katru gadu, ir darbinieku kvalifikācijas celšana, kā arī kompānija plāno ieviest arvien mūsdienīgākus tehnoloģiskos risinājumus, kas sakārto iekšējos un ārējos procesus, kā arī nodrošina augstāku konkurētspēju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka tūrisma aģentūras "Kolumbs" apgrozījums 2015.gadā bija 9,844 miljoni eiro, kas ir par 5,7% mazāk nekā gadu iepriekš, taču uzņēmums cieta zaudējumus 36 384 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Tūrisma aģentūra "Kolumbs" reģistrēta 1998.gadā. Tās pamatkapitāls ir 284 574 eiro. Aģentūras 70% daļu pieder Sanitai Ruginai, bet 30% - SIA "CFO", kura īpašnieki savukārt ar 50% daļu katrs ir Santa Kovaļevska un Uldis Lorbergs.