Panākts politiskais atbalsts Eiropas Savienības tūrisma politikai

Ekonomikas ministrija (EM) informē, ka Eiropas Savienības (ES) līmenī tūrisma politikai pirmo reizi ir panākts politiskais atbalsts.

Lisabonas līgumā tūrisms ir atzīts par „trešā līmeņa” kompetences politiku – t.i. viena no jomām, kurā ES būs kompetenta īstenot aktivitātes, lai atbalstītu, koordinētu vai papildinātu dalībvalstu aktivitātes.

Šī pozīcija tiek attīstīta un nostiprināta tālāk Līgumā par Eiropas Savienības darbību (Treaty on the Functioning of the European Union).

Ņemot vērā šo jauno ES kompetenci, kas ir stājusies spēkā jau 2009.gada 1.decembrī, 2010.gada laikā Eiropas Komisija plāno sagatavot un izsludināt Komunikācijas ziņojumu, kas tuvākajā nākotnē veidotu konsolidētāku ietvaru ES tūrisma politikai.

Komunikācijas ziņojums tiks veidots, pamatojoties uz diskusijas dokumentu, kas patlaban tiek nodots plašākai apspriedei. Diskusijas dokuments ietver ES tūrisma nozares esošās situācijas aprakstu, priekšlikumus turpmākās ES tūrisma politikas galvenajiem mērķiem - stimulēt tūrisma nozares konkurētspēju, stiprināt ilgtspējīga tūrisma attīstību Eiropā, popularizēt Eiropu kā tūrisma galamērķi trešajās valstīs, kā arī plānotās aktivitātes iepriekšminēto mērķu sasniegšanai.

Tūrisma nozares pārstāvji tiek aicināti iepazīties ar diskusijas dokumentu un sniegt par to rakstiskus priekšlikumus, līdz gada 26.februārim tos iesniedzot EM.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais