airBaltic: tūristiem Rīga šķiet pievilcīgāka par kaimiņvalstu galvaspilsētām

Kopš 2009. gada beigām stabili pieaudzis Rīgas apmeklētāju skaits. To, ka tūristu piesaistē Latvijas galvaspilsēta apsteigusi kaimiņvalstu pilsētas, veicinājušas gan zemākas cenas viesnīcās un restorānos, gan LIVE RĪGA zīmola mārketinga kampaņas.

Tā norāda "Air Baltic Corporation", Starptautiskā lidosta Rīga.

airBaltic komercdirektors Tero Taskila piebilst: "Mēs esam novērojuši, ka sekmīga pilsētas zīmola izveide, ja to paveic profesionāli, nodrošina tūlītējus un acīmredzamus rezultātus. Decembrī Rīgas apmeklētāju skaits no Maskavas bija divreiz lielāks nekā šo apmeklētāju skaits Helsinkos un sešreiz lielāks nekā Maskavas tūristu skaits Tallinā.

Pēdējo gadu laikā Rīga ir būtiski uzlabojusi savu pievilcību ceļotāju acīs, aktīvi būvējot jaunas, kvalitatīvas viesnīcas. Tagad šīs viesnīcas ceļotājiem kļuvušas vēl interesantākas, jo piedāvā rekordzemas cenas - četru zvaigžņu viesnīcas numurs maksā EUR 35-40. Kopā ar lētākām maltītēm restorānos, cenu ziņā pievilcīgākiem pakalpojumiem un izklaides pasākumiem tas Latviju padara par lielisku un ekonomisku galamērķi."

2009. gada nogalē airBaltic novēroja pasažieru skaita pieaugumu no visām valstīm, kurās Rīgu reklamēja LIVE RĪGA kampaņas ietvaros. 2009.gada decembrī vislielākais ceļotāju skaita pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšēja gada attiecīgo periodu bija no Somijas (+139 %), Krievijas (67 %), Lietuvas (48 %), Igaunijas (30 %), Norvēģijas (28 %), Vācijas (11 %) un Zviedrijas (11 %).

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais