Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Vietas, ko vērts apskatīt Bauskas apkaimē

Bauskas pils atrodas 20 minūšu gājiena attālumā no Rātslaukuma, Pilskalnā, un pēdējos trīs gados piedzīvojusi vērienīgas pārmaiņas, kas noteikti jāredz. Apmeklētājiem tiek piedāvāta Livonijas ordeņa pilsdrupu un atjaunotās hercogu Ketleru rezidences apskate: pils vēstures un interjeru ekspozīcijas, tematiskās izstādes, skatu laukums centrālajā tornī, muzejpedagoģiskās un izglītojošās programmas. Interesanti, ka 2. augustā pilī notiks II Paukošanas turnīrs Ius Gladii © no Bauskas Tūrisma informācijas centra arhīva

Reizēm nav jādodas pāri robežām, lai baudītu elpu aizraujošus skatus, skaistus arhitektūras pieminekļus vai baudītu garšīgus ēdienus. Tas viss ir pieejams arī pie mums. Atliek tikai atvērt karti un izvēlēties vienu no skaistajām Latvijas pilsētām. Kā vienu no galamērķiem atvaļinājumu laikā vai nedēļas nogalei žurnāls Māja iesaka Bausku un tās apkaimi.

Vietā, kur Mūsa un Mēmele saplūst Lielupē, atrodas viena no senākajām un skaistākajām Zemgales pilsētām – Bauska, kas ceļotājus valdzina ne tikai ar vecpilsētu, Bauskas pili, bet arī daudzām citām vietējo un viesu iemīļotām vietām un tradīcijām. 10 kilometru rādiusā apskatāmas Latvijas krāšņākās pilis – Rundāle un Mežotne. Ko darīt, baudīt un apskatīt Bauskā un tās apkaimē, stāsta Bauskas Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Kā nokļūt

No Rīgas uz Bausku ar autobusu vai automašīnu var nokļūt stundas laikā. Apskates objekti Bauskā ērti sasniedzami kājām. Tuvākajā apkārtnē noteikti jāapmeklē Mežotnes un Rundāles pilis. Mežotnes pils ir ērti sasniedzama ar personīgo auto, bet Rundāles pili var apmeklēt arī ar satiksmes autobusu vai taksometru, kas kursē no Bauskas autoostas.