Latvijas iedzīvotāji ceļojumos meklē asas izjūtas

© F64

Pēdējos divos gados Latvijas iedzīvotāji, izvēloties ceļojumus, arvien vairāk vēlas izbaudīt asas izjūtas. Savukārt tūrisma aģentūras sāk piedāvāt vēl neapgūtas valstis, starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū "Balttour 2015" uzzināja aģentūra LETA.

Tāpat joprojām populāri ir atpūtas braucieni uz siltajām zemēm, kuros iekļautas nelielas ekskursijas.

Ceļojumu birojs "Jēkaba ceļojumi" šogad sācis piedāvāt jaunu ceļošanas veidu - ekspedīcijas ceļojumus. Kā aģentūrai LETA pastāstīja biroja ceļojumu projektu vadītā Ieva Lūkina, tie ir ceļojumi, kur cilvēkam vajadzīga iepriekšēja sagatavošanās un augsta fiziskā izturība. Birojs šogad piedāvā doties ekspedīcijā vērot leduslāčus Špicbergenas salā, pētīt kalnus un upes Madagaskarā, kā arī izzināt armēņu fabulas mītus un leģendas.

Kā skaidroja Lūkina, šāds novirziens izvēlēts, lai uzrunātu tos ceļotājus, kas bieži dodas atpūtas braucienos un uzskata, ka viss jau ir izbaudīts un apnicis.

Tikmēr starptautiskais tūroperators "Tez Tour" izstādē kā jaunu galamērķi no jūnija ceļotājiem piedāvā braucienus uz Rodu, ko tiešajā reisā nodrošinās "airBaltic".

Pēdējos divos gados ir vērojama tendence, ka latvieši ceļojumos grib izbaudīt asas izjūtas, norāda tūrisma pārstāvji. Tādēļ arvien plašākā klāstā ceļotājiem tiek piedāvāti eksotiski braucieni uz mežonīgām un mazapdzīvotām vietām.

Starp lielāko tūroperatoru piedāvājumiem nemainīgi populāras un pieprasītas ir Taizeme, Ēģipte, Turcija, Grieķija, Malaizija un citas valstis. Tendences liecina, ka reizē ar vienkāršu atpūtu arvien biežāk ceļotāji izvēlas šajās zemēs arī doties nelielās ekskursijās.

Kā vēstīts, šogad izstādē trīs dienu garumā vienuviet ir iespēja apskatīt vairāk nekā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentē ap 800 tūrisma uzņēmumu no 40 pasaules valstīm.

Starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2015" norisinās no 6.februāra līdz 8.februārim izstāžu centrā Ķīpsalā.

 

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais