Šodien sākas Baltijā nozīmīgākais tūrisma notikums

© F64

Šajā nedēļas nogalē, no 6. līdz 8. februārim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala norisināsies 22. starptautiskā tūrisma izstāde gadatirgus Balttour 2015, kur savus piedāvājumus jaunajai tūrisma sezonai piedāvās vairāk nekā 40 valstis, būs iespējams apskatīt vairāk nekā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 800 tūrisma uzņēmumu.

Kā ierasts, starptautiskā tūrisma izstāde gadatirgus Balttour 2015 vienkopus pulcē labākos nozares profesionāļus un ceļotājiem piedāvā aktuālu informāciju par jauniem maršrutiem, arī tuvākus un tālākus ceļojumus «ar izstādes laika atlaidēm». Apmeklētāji varēs iegādāties aviobiļetes un prāmju biļetes, ceļojumu apdrošināšanu, viesnīcu, SPA un sanatoriju piedāvājumus, kā arī dažādus kompleksus tūrisma pakalpojumus. Par īpašām izstādes cenām būs iespēja rezervēt Latvijas kempingus, viesunamus un pirtis, kā arī kultūras, sporta un citu pasākumu biļetes.

Kā ierasts, Balttour notiks divās tematiskajās hallēs – Atklāj pasauli! un Apceļo Latviju!. Halle Atklāj pasauli! sniegs informāciju par ārvalstu ceļojumu piedāvājumu galamērķiem, arī tām valstīm, kas vispār nav vai ilgāku laiku nav piedalījušās Balttour, bet nu ir atgriezušās, piemēram, Norvēģija nebija piedalījusies Balttour desmit gadus. Salīdzinoši plaši stendi būs arī Izraēlai, Spānijai, Slovākijai un Īrijai.

Savukārt tematiskajā hallē Apceļo Latviju! savu piedāvājumu prezentēs visi Latvijas novadi – Latgale, Vidzeme, Kurzeme, Zemgale un arī galvaspilsēta Rīga, izceļot valstij tik raksturīgo un tūristiem pievilcīgo kolorītu – tūrisma objektus, jaunākās lauku ceļošanas un atpūtas iespējas, katra novada senās tradīcijas un spilgtākos pasākumus. Turklāt izstādē apmeklētāji varēs iegādāties pašmāju amatnieku ražojumus un darinājumus, kā arī ekoloģiskus un mājās gatavotus pārtikas produktus. Visās izstādes dienās hallē Apceļo Latviju! darbosies skatuve ar plašu koncertprogrammu.

Pirmo reizi Balltour ir savs oficiālais sadarbības partneris, un šogad partnervalsts godā ir Ēģipte – valsts, kas ceļotājus piesaista ne tikai ar vēsturi, kultūru un saulaino klimatu, bet arī ar plašām, daudzveidīgām atpūtas un izklaides iespējām, valsts, kas tradicionāli ir bijusi viens no iecienītākajiem Latvijas un Baltijas tūristu galamērķiem. Diemžēl ģeopolitiskās situācijas dēļ šogad sarucis to kompāniju skaits, kas popularizē ceļojumus uz Krieviju, lai gan arī šajā virzienā piedāvājums būs, jo izstādē piedalīsies dažas privātas kompānijas ar gatavu galaproduktu. Organizētāji plāno, ka izstādes apmeklētāju būs vairāk nekā pērn un to skaits sasniegs vismaz 30 000.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais