Durvis vērs "Dzīvnieku fermas" autora dzimtā māja Indijā

© skanpix

Pasaulslavenā rakstnieka Džordža Orvela dzimtā māja Indijā tiks pārveidota par tūrisma objektu, lai aizvilinātu ceļotājus uz vienu no Indijas nabadzīgākajiem reģioniem.

Romānu "Dzīvnieku ferma" un "1984" autors Džordžs Orvels, īstajā vārdā Ēriks Artūrs Blērs, dzimis 1903. gadā Motihari, Champaran (Indija). Rakstnieka tēvs tur strādāja kolonijas opija fabrikā. Orvels gan dzīvoja tur tikai vienu gadu, pēc tam māte kopā ar dēlu pārcēlās uz Angliju, tomēr vietējās varas iestādes cer izmantot autora dzimšanas faktu, lai pievilinātu apmeklētājus.

Tā vēsta portāls baltictravelnews.

Mājā plānots ierīkot Džordža Orvela muzeju. Līdzekļus tam vāc vietējais Rotary klubs, kas ar atjaunoto kotedžu cer "iezīmēt Motihari kartē". Valdība atbalsta kampaņu, pasludinot rakstnieka dzimto māju par aizsargājamu pieminekli.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.