Gaismas pilī uz laiku mājos Siguldas mazā vēstniecība

© F64

No 15.augusta līdz 8.septembrim rīdzinieki varēs apmeklēt Siguldas mazo vēstniecību Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) saistībā ar Siguldas novada dienām.

Šajā pasākumā Gaismas pilī būs iespējams apskatīt divas izstādes, kas atainos pēdējos gados veiktās izmaiņas pilsētā, kā arī klātienē satikt Siguldas pašvaldības pārstāvjus, kas darbojušies pie jaunāko projektu īstenošanas.

"Aizrautības zīmē Siguldas novads dzīvo jau ceturto gadu. Tas ir devis papildu vektoru mūsu attīstībai. Mēs esam skaidrāk sapratuši, ka svarīgi ir ne tikai būvēt, bet arī piepildīt uzcelto ar jaunu dzīvību, ka svarīgi ir ne tikai atjaunot, bet ieviest atjaunotajā ambiciozus sapņus un idejas," uzsver Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Izstādē "Sigulda. Aizrautības vektors" tiks atspoguļotas pēdējo četru gadu izmaiņas Siguldas formā un saturā. Apmeklētāji aicināti aplūkot vērienīgākos būvniecības projektus nevis caur arhitektūras, bet aizrautības prizmu. Šī būs arī vienīgā iespēja izstādes apmeklētājiem saņemt personalizētas, ierobežota izlaiduma Siguldiešu ID kartes "Šodien es esmu siguldietis", ar kuru rudenī Siguldā būs iespēja saņemt dažādas priekšrocības.

Izstādē "Dzimuši Siguldā" apvienojušies četri mākslinieki, kuri dzimuši un joprojām dzīvo Siguldā - Solveiga Vasiļjeva, Una Leitāne, Dainis Gudovskis un Jānis Purcens. Paši mākslinieki apgalvo, ka Sigulda, milzīgais, pirms miljoniem gadu veidojušais Gaujas kanjons, unikāli ģeoloģiski veidojumi un Siguldas krāšņā daba ietekmējusi viņu rokrakstus, radot īpašu Siguldas kodu, ko varēs apskatīt izstādītajos mākslinieku darbos.

"Latvijas Nacionālā bibliotēka jau vairāk nekā 10 gadus ir uzņēmusi dažādus novadus un to kultūras dienas. Tā ir bijusi Latgale un Sēlija, tās ir bijušas lielākas un mazākas pilsētas, kā Liepāja, Cēsis, Līgatne un Mazsalaca, tie ir bijuši arī trīs suitu pagasti. Mēs vēlamies, lai Rīgā runā novadu cilvēki, kultūra un daba, pagātne, šodiena un rītdiena. Katram novadam, pilsētai vai pagastam Latvijas kartē ir sava identitāte. Tieši to sola parādīt ar daudziem identitātes elementiem bagātā Sigulda - pirmajās novadu dienās jaunajā bibliotēkā. Šķiet, ir taču tik daudz lietu, par kurām mēs sakām: "Tas ir tikai Siguldā!"," stāsta LNB direktors Andris Vilks.

Izstādes rīko Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku. 2014.gadā Sigulda ir Eiropas kultūras galvaspilsētas oficiālais partneris.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.