Maršruts nedēļas nogalei: Tallinā ierīkota neparasta gaisa atrakcija

© publicitātes

Tallinā ir atvērta neparasta gaisa atrakcija Balloon Tallinn — milzīgs balons, kas pildīts ar hēliju, no kura gondolas paveras panorāmas skats uz vecpilsētu, Tallinas centru, Kadriorgu un jūru.

Pie zemes piestiprinātais un ar hēliju pildītais aerostats bezvējā vienlaikus uzņem līdz 30 pasažieru, kas varēs priecāties par panorāmas skatu no 120 metru augstuma. Skaidrā laikā redzamība no Balloon Tallinn pārsniedz 40 kilometru. Balloon Tallinn ir visaugstākais atklātais skatu laukums Tallinas centrā un vistālāk uz ziemeļiem pieejamā šāda veida atrakcija Eiropā.

Atrakcija atrodas starp Tallinas ostas kruīza kuģu piestātni un A termināli. 

«Mainīgie laikapstākļi jūnijā nedaudz aizkavēja Balloon Tallinn atklāšanu, bet pašlaik visi vajadzīgie sagatavošanas darbi ir pabeigti, un meteorologi sola mierīgāku laiku, kas ļaus gūt prieku no lidojumiem ar gaisa balonu,» sacīja Balloon Tallinn operatora uzņēmuma Lennulaev OÜ valdes locekle Sigre Lutsa.

Atrakcija Balloon Tallinn darbosies līdz septembra beigām katru dienu no pulksten 8.00 līdz 20.00 (labvēlīgos vēja apstākļos).

Aerostats Balloon Tallinn ir piesiets pie zemes ar trosi, kas iztur vismaz 42 tonnu smagumu. To vada ar elektriskās vinčas sistēmu. Balonu notur 136 tonnas betona un 11 tonnu smagā vinča. Ar gaisa balonu var veikt drošus lidojumus, ja vēja stiprums nepārsniedz 12 metrus sekundē. Lidojums ilgst 10–15 minūtes.

Balloon Tallinn ir pildīts ar hēliju — pilnīgi inertu, tīru, netoksisku, sprādziendrošu un ugunsdrošu gāzi bez smaržas. Vinčai ir trīskārša rezerves sistēma, un tā ir aprīkota ar vietējo rezerves ģeneratoru. Astoņstūru skatu platforma pie hēlija balona ir piestiprināta ar īpašu tīklu, kas netraucē ainavas vērošanu un fotografēšanu. 18 pasaules valstīs ir uzstādīti 40 šāda veida aerostati.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.