Tūristiem sola labāku komunikāciju ar Rīgas policistiem un augstāku drošības sajūtu galvaspilsētā

No rītdienas, 4.decembra, pie Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes oficiāli darbu sāks jaunizveidotā Tūrisma policijas nodaļa.

Kā šodien preses konferencē uzsvēra nodaļas priekšnieks Andrejs Aronovs, ārvalstu tūristiem tiks nodrošināta labāka komunikācija ar Rīgas policistiem un augstāka drošības sajūta Latvijas galvaspilsētā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) norādīja - ja mēs gribam Rīgā attīstīt tūrismu, ir jādomā par drošību, turklāt ne tikai pilsētas viesu, bet arī tās iedzīvotāju. Lai nodrošinātu komunikāciju ar ārvalstu viesiem, policistiem jāmācās svešvalodas un jācīnās ar krāpšanos izklaides vietās. Pēc Ušakova novērojumiem, situācija Vecrīgā jau esot nedaudz uzlabojusies, jo daži klubi, kuri bija zināmi kā tūristu apkrāpēji, jau esot aizvērti.

RPP priekšnieks Jānis Geduševs norādīja, ka jaunā nodaļa būs kā trūkstošais posms kvalitatīva servisa sniegšanai ārvalstniekiem. Līdz šim nereti tūristi sūdzējušies par komunikācijas trūkumu ar policistiem, taču Rīgas dome septembrī nolēma piešķirt nepieciešamos finanšu līdzekļus, un nodaļas darbinieki jau ir nokomplektēti un valodas ir apgūtas.

Tūristu apkalpošanai tiks ieviests diennakts tālrunis - 67181818, uz kuru zvanot viņi varēs iegūt visu nepieciešamo informāciju. Pat ja kāda problēma attieksies uz Valsts policijas Kriminālpoliciju, RPP sola palīdzēt uzrakstīt iesniegumu un nogādāt to kolēģiem.

Aronovs pastāstīja, ka nodaļā būs 14 darbinieki, kuri patrulēs kopā ar pārējiem RPP darbiniekiem uz ielas, tāpat viņi dežūrēs pie šī jaunizveidotā tālruņa. Vizuāli Tūrisma policijas nodaļas darbinieki neatšķirsies no pārējiem pašvaldības policistiem, viņi tikai labi pārzinās kādu svešvalodu.

Pamatā tā esot angļu valoda, taču ir speciālisti, kuri zina arī vācu, franču, itāliešu un pat japāņu valodu. Ja būs nepieciešama palīdzība kādas citas svešvalodas prasmē, RPP, kā jau ierasts, sazināsies ar attiecīgās valsts konsulāro dienestu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais