Valkas Mākslas skolas audzēkņi kļūst par konkursa "Lidice - 2009" laureātiem

Martā norisinājās 37 Starptautiskā mākslas izstāde - konkurss "Lidice - 2009", kurā piedalījās arī Valkas Mākslas skolas audzēkņi. Tā kā 2009.gads ir pasludināts par starptautisko astronomijas gadu, konkursa šī gada tēma bija "Kosmoss un tā atklāsme".

Par saviem radošajiem darbiem Starptautiskajā bērnu radošās mākslas konkursā "Lidice - 2009" apbalvojumus saņems Valkas mākslas skolas audzēknes Ieva Plūmīte, Estere Vīksna, Sabīne Ščegoļeva un skolotāja Līva Dorša. Meitenes savus darbus veica dažādās grafikas tehnikās.

Pēc Čehijas Republikas vēstniecības ielūguma, laureātes un skolotāja ceturtdien, 3.decembrī piedalīsies apbalvošanas ceremonijā Rīgā. Balvu pasniegšanas pasākums notiks kinoteātra RĪGA lielajā zālē. Laureātiem būs iespēja noskatīties arī čehu bērnu filmu "Lai dzīvo gari"!

Valkas Mākslas skolas audzēkņi savos gleznojumos un grafikās atainoja savas domas un izjūtas par kosmosa atklāšanu, atspoguļoja fantāzijas par lidojumu uz zvaigznēm, par to, kas varētu norisināties uz citām planētām, par debesīm un zvaigznēm virs mūsu zemes. Protams, ka visgrūtāk bija izprast un atveidot to, kā izskatās astronauts.

Konkursu organizēja Čehijas Republikas Kultūras ministrija un Ārlietu ministrija, kā arī izglītības un jaunatnes un sporta ministrija, Čehijas JUNESKO komisija.

Svarīgākais