Vismaz 300 Rīgas tautas lietišķās mākslas meistari piedalās Dziesmu svētku izstādēs

Sagaidot XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus, izstādēs piedalās vairāk nekā 300 Rīgas tautas lietišķās mākslas meistaru, kas īpaši svētkiem sagatavojuši vairāk nekā 900 darbus, kuri būs apskatāmi arī Rīgas Mākslas telpā, svētkiem veltītajā izstādē "Dziesma top citādi".

Izstāde "Dziesma top citādi" būs apskatāma no 21.jūnija. Tajā būs eksponēti lakati, segas, cimdi, pinumi, rotas, ādas izstrādājumi, keramika un citi amatnieku darbi kopskaitā gandrīz 2000, tajā skaitā 913 eksponāti no Rīgas tautas lietišķās mākslas studijām. Izstādē piedalās 900 Latvijas meistaru, no tiem 331 no Rīgas.

Rīgas tautas lietišķās mākslas meistari ar saviem darinājumiem piedalīsies arī svētkiem veltītajā gadatirgū Vērmanes dārzā, kas risināsies no 2. līdz 7.jūlijam. Gadatirgus meistardarbnīcās amatu prasmi un meistarību demonstrēs 69 Rīgas studiju meistari - audējas, rokdarbnieces, pinēji, keramiķi, ādas apstrādes meistari, kalēji un rotkaļi.

Rīgas var lepoties, ka sagaidot svētkus, savas prasmes un meistarību var demonstrēt daudzas tautas lietišķās mākslas studijas, arī tās, kas darbojas vairs tikai galvaspilsētā - ādas un koka apstrādes, kā arī metālkalēju studijas. Rīgā pavisam darbojas 31 tautas lietišķās mākslas studija, kas mājvietu radušas pašvaldības kultūras un mākslas centros. Bez tam, ir arī studijas, kas darbojas Latvijas Universitātē un Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais