Genocīda upuru piemiņas dienā skanēs latviešu mūzikas koncerts

Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, 14.jūnijā plkst.19.00 Rīgas Sv.Pētera baznīcā emocionālu un patriotisku latviešu mūzikas koncertu sniegs Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", kori "Ave Sol" un "Sonore", solisti Sonora Vaice (soprāns), Ingus Pētersons (tenors), Ēriks Kiršfelds (čells) un diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Skanēs Jurjānu Andreja, Jāzepa Vītola, Jēkaba Mediņa un Anitras Tumševicas skaņdarbi.

1941.gada 14.jūnijā aizsākās daudzu latviešu ģimeņu sāpju ceļš un, pieminot latviešu tautai traģiskās deportācijas, Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" ik gadu sniedz koncertu Rīgā. 2013.gads ir arī Vispārējo latviešu dziesmu svētku gads, un dziesma allaž ir stiprinājusi bēdās, sniegusi enerģiju un spēku. Komunistiskā genocīda upuru piemiņas koncertā līdzās Jēkaba Mediņa liriski-episkai "Leģendai", Anitras Tumševicas "Saules mūzikai" un miniatūrai "Zvaigzne" programmā ir iekļautas divas vokāli-instrumentālas kantātes no latviešu klasiskās mūzikas pūra lādes: Jurjānu Andreja "Tēvijai" un Jāzepa Vītola "Ziemeļblāzma".

Jāzepa Vītola 1905.gadā sacerētā kantāte "Ziemeļblāzma" tiks atskaņota ar Ingus Pētersona solo dziedājumu, godinot komponista 150.jubileju.

Svarīgākais