Latvijas bibliotēkās skatāma pirmsskolas vecuma bērnu darbu ceļojošā izstāde "Pirmais vārds"

No 24. novembra līdz 22.decembrim Latvijas bibliotēkās būs aplūkojama ceļojošā pirmsskolas vecuma bērnu darbu izstāde "Pirmais vārds", kas veltīta Starptautiskajai dzimtās valodas dienai.

Izstādē apskatāmi akcijas "Pirmais vārds" pasākumu laikā tapušie bērnu darbi, kas atspoguļo viņu valodas apguves un izpratnes pieredzi.

Atzīmējot Starptautiskās dzimtās valodas dienu, Latviešu valodas aģentūra un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju no 2009. gada februāra līdz aprīlim organizēja plašu akciju "Pirmais vārds" pirmsskolas izglītības iestādēm un vispārējās izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas. Akcija "Pirmais vārds" tika pabeigta šī gada septembrī ar pirmsskolas vecuma bērnu darbu izstādi "Pirmais vārds" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un zinātnisku konferenci.

Pateicoties izstādes apmeklētāju, akcijas dalībnieku, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas un LNB Bērnu literatūras centra ieinteresētībai, pirmsskolas vecuma bērnu izstāde "Pirmais vārds" būs apskatāma arī: Ventspils bibliotēkā, Talsu bērnu bibliotēkā, Rīgas CB Bērnu literatūras nodaļā, Alūksnes bibliotēkā

Apmeklēt izstādi bibliotēku darba laikos tiek aicināts ikviens interesents. Ieeja bez maksas.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais