Vaira Vīķe-Freiberga atklās starptautisku tirdziņu

Bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir piekritusi "Rīgas starptautiskā sieviešu kluba" uzaicinājumam atklāt 13. Starptautisko tirdziņu.

Tajā ikvienam būs iespēja izbaudīt pasaules kultūru garšas - īstenus Franču kruasānus, gardus meksikāņu buritos; izvēlēties oriģinālas dāvanas Ziemassvētkiem - japāņu kimono, hokeja nūjas no Kanādas, nīderlandiešu pašdarinātas somiņas; ar ziedojumiem atbalstīt trūcīgos un izsalkušos.

Tirdziņš notiks 2009.gada 6.decembrī no plkst.11 līdz 17 viesnīcas "Reval Hotel Latvija" otrā stāva vestibilā. Tajā kā ikkatru gadu piedalīsies vairāk kā divdesmit vēstniecības un dažādi pašmāju ražotāji. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespējams iegādāties katras valsts tradicionālos ēdienus, rokdarbus, kā arī citus oriģinālus un kvalitatīvus produktus. Tāpat notiks arī izsole, kurā tiks piedāvātas dažādas vērtīgas balvas: aviobiļetes lidojumiem, viedtelefons, dāvanu kartes no viesnīcām un restorāniem, kā arī no citiem sadarbības partneriem.

Starptautiskais tirdziņš tiek rīkots jau 13.gadu ar mērķi sniegt finansiālu atbalstu trūcīgajiem un smagos apstākļos nonākušajiem Latvijas iedzīvotājiem. Ienākumi no izsoles un vēstniecību pārdotās produkcijas tiks ziedoti organizācijām, kas sniedz palīdzību maznodrošinātajiem Latvijā. Šogad "Rīgas starptautiskais sieviešu klubs" ir nolēmis finansiāli atbalstīt krīzes centru "Namiņš", Šabada Luboviča zupas virtuvi, Labdarības misionāru zupas virtuvi un citas labdarības organizācijas.

2008. gadā tirdziņā iegūtie līdzekļi vairāk nekā 15 tūkstošu latu apmērā tika ziedoti Bērnu slimnīcas mūzikas terapijas istabas izveidei, vienas jurisprudences studentes stipendijai, 175 bērnu pāru apavu iegādei, 300 skolēnu nodrošināšanai ar skolas piederumiem, kā arī sagādāta maltīte vairākiem tūkstošiem pusdienotāju.

"Rīgas starptautiskais sieviešu klubs" ir nevalstiska organizācija, kas dibināta 1992.gadā. Patlaban klubā darbojas 120 sievietes no 32 pasaules valstīm, kuras aktīvi iesaistās gan Latvijas kultūras izzināšanā, gan arī dažādu labdarības projektu realizācijā.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.