Zooloģiskajā dārzā sāksies Tropu mēnesis

Šodien Rīgas Zooloģiskajā dārzā sāksies tradicionālās Tropu mēneša aktivitātes, kas februārī Zooloģiskā dārza apmeklētājiem tiek piedāvātas jau vienpadsmito gadu, aģentūru LETA informēja Zooloģiskā dārza Informācijas dienestā.

Pēc astroloģiskā kalendāra 2013.gads ir čūskas gads, tādēļ galvenā Tropu mēneša tēma būs veltīta vienlaikus tik biedējošai un intriģējošai rāpuļu grupai - čūskām.

2012.gadā uz zoodārzu tika nogādātas konfiscētas čūskas, kurām bija nepieciešams nodrošināt pienācīgus kopšanas apstākļus un uzņemties rūpes par jaunu mājvietu atrašanu. Zoodārzs nebūt nav iepriecināts par jaunajiem iemītniekiem, jo tie nav nedz savā starpā saticīgi, nedz arī viegli aprūpējami. Vasarā zoodārzs ir teju vai vienīgais padomdevējs jautājumos par patiesībā visai nekaitīgo čūsku padzīšanu no māju pagalmiem, tāpēc šogad Tropu mēneša galvenais moto ir saprātīgas attieksmes veidošana pret čūskām.

Šodien plkst.13 Tropu mājā notiks Tropu mēneša atklāšanas preses konference, kurā viesosies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Jurijs Spiridonovs un par aizsargājamo dzīvnieku kolekciju veidošanu atbildīgie Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti.

Tropu mēneša aktivitātes Zooloģiskajā dārzā notiks no šodienas līdz 28.februārim. Šajā laikā pētnieku darbnīcā "Iepazīsti čūsku pasauli!" ikviens varēs iesaistīties interesantās un izzinošās nodarbēs, drosminieku stūrītī "Izvēlies draugu atbildīgi!" paši zinātkārākie un drosmīgākie varēs satikties tuvāk ar kādu tropisko mežu iemītnieku un piedalīties diskusijā, cik prātīgi vai ne tik prātīgi izvēlēties rāpuļus kā eksotiskos mājdzīvniekus.

Tropu mēneša laikā tiks piedāvātas arī citas aktivitātes, piemēram, apaļajās stundās būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas, bet rotaļu stūrītī "Spēlējies un uzzini vairāk!" varēs nodoties spēlēm. Darba dienās būs iespēja doties tematiskā ekskursijā "Čūsku dzīves noslēpumi" gida pavadībā.

Tropu mēneša laikā Zooloģisko dārzu varēs apmeklēt par pazeminātu ieejas biļetes cenu ar atlaidi līdz pat 50%.

Svarīgākais