Brīvdabas muzejā notiek Maizes godi

Parādot godu mazajam graudiņam, kas dod spēku lieliem darbiem un dižiem panākumiem, Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs šodien rīko Maizes godus

Muzejā norisināsies pasākumi, kas saistīti gan ar labības audzēšanu un novākšanu, gan ar graudu apstrādi senos laikos un mūsdienu tehnoloģiju laikmetā. Tiks rādīts, kādus ēdienus un dzērienus tradicionāli gatavoja no graudiem un miltiem, būs iespēja uzcept savu "štokmaizi", uzsmērēt sviestmaizi un uzvārīt putru no pašu maltiem miltiem.

Izstaigājot Maizes ceļā iekļautās ēkas un sētas, varēs aplūkot darbarīkus un satikt cilvēkus, kas demonstrēs šo rīku pielietošanu un stāstīs par to, kā mūsu senči ir strādājuši, lai iegūtu rupjās spēka maizes kukulīti vai gardo baltās maizes "našķi".

Maizes godus papildinās tautasdziesmu dziedāšana un dejas patafona mūzikas pavadījumā.

Savukārt plkst.16 muzeja Jaunsaimniecībā gaidāma "Latviešu ēšanas biedrības" jeb "Latviskās ēšanas draugu kopas" dibināšana.

Maizes godi notiks Nidas dūmistabā, Vidzemes sētā un rijā, Latgales ciemā un "Dervinieku" mājās, Pakalnu dzirnavās, bet galvenā un noslēdzošā svētku daļa - Jaunsaimniecībā un tai piegulošajās teritorijās, kur iecerētas galvenās lustes un svētku saviesīgā daļa.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.