Sabilē šodien notiks Vīna svētki

© sabile.lv

Šodien plkst.11 Sabilē notiks svinīgā Vīna svētku atklāšana Vīna kalna pakājē un svētku gājiens cauri pilsētai.

Šodien Vīna svētku rīts sāksies ar sabilnieku modināšanu plkst.7, bet no plkst.9 darbosies Vīna tirdziņš un Amatnieku sēta.

Visas dienas garumā būs apskatāmi un izbaudāmi uz savas ādas dažādi dulli, atraktīvi, kulturāli, sportiski un muzikāli pasākumi - "Vairoņa un Teklas danču placis", "Ziepotava", "Vīnotava", "Spindzeļotava", "Melleņotava", Nošļūciens pa vīna putām, "Diskotava ar "Vīnogu mīcīšanu", "Ielotava", "Vīngliemežotava" "Spoguļotava", "Folklorotava" un citi.

Plkst.19 sāksies svētku teatralizētais gājiens "Skurbums pāriet, dullums - nē!", pēc kura plkst.21 sekos apsveikuma koncerts - pieaugušo "popiela" brīvdabas estrādē, bet plkst.22.30 Karātavu kalnā būs tradicionālais ugunsšovs.

Svinību turpinājumā no plkst.23 līdz rīta gaismai noritēs balle brīvdabas estrādē kopā ar grupu "Novadnieki" no Siguldas.

Svētdien, 29.jūlijā, plkst.11 sāksies svētku dievkalpojums Sabiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā, bet plkst.13 Abavā pie tilta notiks teatralizēts laivu brauciens, savukārt plkst.14 pie pasta ēkas notiks bērnu popgrupu salidojums "Vīnogu sadziedāšanās", bet plkst.19 - svētku noslēguma pasākums "Muzikālais saulriets Pilskalnā".

Tradicionālie Vīna svētki Sabilē šogad notiek jau 14.reizi ar dažādiem pasākumiem no 26.jūlija līdz 29.jūlijam. Svētki ir kļuvuši par vienu no populārākajiem un atpazīstamākajiem pasākumiem ne tikai Talsu novadā, bet visā Kurzemē. 

Svarīgākais