Ārlietu ministrijā atklās Valsts svētkiem veltītu izstādi un apbalvos karoga stāstu autorus

Atzīmējot Latvijas Republikas dibināšanas 91. gadadienu, 13. novembrī Ārlietu ministrijā tiks atklāta izstāde "Sarkanbaltsarkanā Latvijas karoga stāsti" un apbalvoti eseju, vēstuļu konkursa "Mans Latvijas karoga stāsts" laureāti. Pasākumu atklās ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Izstāde "Sarkanbaltsarkanā Latvijas karoga stāsti" vēstīs gan par Latvijas karoga izveides procesiem, gan karoga un to lietotāju sarežģītajiem likteņiem 20.gadsimtā. Tā būs noderīgs izziņas avots Latvijas vēstures apzināšanā. Interesentiem būs iespēja aplūkot daudzas unikālas relikvijas, kuru vidū arī pirmais zināmais izšūtais latviešu sarkanbaltsarkanais karogs. Izstādi veidojuši Vidzemes vēstures un tūrisma centra Cēsu Vēstures un mākslas muzeja speciālisti. Izstādē būs eksponēti galvenokārt oriģinālmateriāli no Cēsu Vēstures un mākslas muzeja un Latvijas Okupācijas muzeja krājuma, bet reproducētie materiāli glabājas dažādu muzeju, arhīvu, bibliotēku un privātpersonu krājumos. Apmeklētājiem ekspozīcija būs pieejama līdz 17.decembrim Ārlietu ministrijas foajē, iepriekš piesakoties ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pa tālruni 67016447 (Zane Ampermane).

Ārlietu ministrija sadarbībā ar Vidzemes Vēstures un tūrisma centru, Latvijas Avīzi un Latvijas institūtu aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju atzīmēt šo rudeni Latvijas karoga zīmē, daloties savos stāstos par Latvijas valsts karogu. Aicinājumam ar savām esejām atsaucās 86 skolas no visiem Latvijas reģioniem un Eiropas skola Luksemburgā, kā arī 28 iedzīvotāji, atspoguļojot savus Latvijas karoga stāstus emocionālās vēstulēs.

Izstāde "Sarkanbaltsarkanā Latvijas karoga stāsti" un eseju, vēstuļu konkurss "Mans Latvijas karoga stāsts" ir daļa no pasākumu cikla "Latvijas rudens karoga zīmē", ko organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Vidzemes vēstures un tūrisma centru, Latvijas Avīzi, un Latvijas institūtu.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais