Šovasar Latvijā norisināsies starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2012"

Šovasar Rīgā un citos Latvijas novados norisināsies starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2012", kurā piedalīsies ap 170 Latvijas etnogrāfisko ansambļu un folkloras kopu, kā arī tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki un stāstnieki.

Šodien Kultūras ministrijā norisinājās sanāksme, kurā tikās starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2012" organizēšanā iesaistītās puses, lai vienotos par turpmāko rīcību festivāla veiksmīgas norises nodrošināšanai.

Darba grupā kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) vadībā darbojas Kultūras ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis, KNMC direktore Dace Melbārde, Latvijas Folkloras biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Kapusts, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), Ikšķiles novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Dzintra Čudare, Madonas novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītājs Jānis Kļaviņš, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa, Kultūras ministrijas Starptautiskās sadarbības un Eiropas Savienības politikas nodaļas pārvaldes vecākā referente Maija Līne, kā arī Kultūras ministrijas Stratēģijas un reģionālās kultūrpolitikas nodaļas vecākā referente Signe Pujāte.

Darba grupas uzdevums ir koordinēt festivāla sagatavošanas gaitu un veikt festivāla īstenošanas uzraudzību. Pirmie darba grupas dienas kārtības jautājumi bija festivāla norises plāns, organizatoriskā struktūra un finansējums, vēstīja Bika.

Jaunzeme-Grende atzinīgi vērtē dažādu pušu vēlmi sadarboties un sniegt atbalstu Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2012" organizēšanā un norāda, ka "Baltica" ir fundamentāla Latvijas nemateriālā mantojuma un dziesmotās tradīcijas procesa sastāvdaļa.

Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2012" notiks no 5.jūlija līdz 9.jūlijam Rīgā, Madonā, Turaidā, Ikšķilē, Ķekavā, kā arī Barkavas, Cesvaines, Ērgļu un Kokneses novados.

Festivālā piedalīsies ne tikai Latvijas etnogrāfiskās ansambļu un folkloras kopas, bet arī ārvalstu viesi.

Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica" ir plašākie, sabiedrībā populārākie un pasaulē pazīstamākie tradicionālās kultūras svētki Baltijas valstīs. Šogad festivāls svinēs 25.jubileju un tā tēma ir "Ceļš".

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais