Rīgā notiks Baltijā pirmā Dejas olimpiāde

Šogad dejas foruma „Magic Dance Expo” ietvaros 5. maijā starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā,pirmo reizi Rīgā notiks jauns starptautisks deju konkurss „Dejas Olimpiāde 2012”, kas kopā pulcēs aptuveni 500 dejotāju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Itālijas, Anglijas un citām valstīm.

Konkursā tiks vērtēts dejas mākslinieciskais krāšņumus un daudzveidība, kolektīvi un solo dejotāji varēs startēt deviņās nominācijās – tautas dejas, klasiskās baleta dejas, mūsdienu dejas, estrādes horeogrāfijas, sporta horeogrāfijas, deju šova, eksperimentālās dejas, vēderdejas un bērnu dejas nominācijās.

Konkursu organizē bērnu baleta kultūras biedrība ARABESKA.Olimpiādi atbalsta Rīgas dome, Profesionālā baleta asociācija, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, Rīgas horeogrāfijas vidusskola un Latvijas baleta un dejas ģilde.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais