Dirty Deal atklāj Kino Klubu

Mūsdienu kultūras centrs Dirty Deal, sākot ar novembri, saviem apmeklētājiem piedāvās arī tematiskus kino vakarus.

Otrdien, 3.novembrī, ar diviem franču kino seansiem DD Kino Klubs aizsāks ikmēneša programmu ciklu.

DD Kino Klubā tiks demonstrētas kā mākslas un dokumentālās filmas,tā arī eksperimentās īsfilmas un video, vai precīzāk sakot, nekomerciālais kino. Taču Kino Klubs nebūs tikai kolektīva kino skatīšanās, tās būs arī vieslekcijas, sarunas ar kino pietuvinātiem cilvēkiem un vide domubiedru ideju un viedokļu apmaiņai.

Novembra programma tapusi sadarbībā ar Francijas Kultūras centru. Programmā iekļautas filmas, kas sniedz ieskatu franču kino klasikā, piedāvājot tādus kulta režisorus kā Žaks Tatī (Jacques Tati) un Alens Renē (Alain Resnais). Tiks piedāvātas arī jauno režisoru pērles, kuras jau iekarojušas vietu ar tradīcijām bagātajā franču kinematogrāfijā. Vakara programmā iekļautas divas filmas, par kurām pirms seansiem komentārus sniegs Francijas Kultūras centra un Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēja Diāna Furņjē (Diana Fournier).

3. novembrī skatītāji varēs redzēt režisora Žaks Tatī (Jacques Tati) 1971.gada filmu Satiksme( TRAFIC)

Filmai ir BAFTA kinobalvas nominācija par labāko filmas mūziku.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais