Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Atklās jaunu mūzikas kanālu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pirmdien izsniegusi pārrobežu apraides atļauju jaunai izklaides televīzijas programmai, informēja NEPLP pārstāve Sanita Blomniece.

Apraide izsniegta uzņēmumam Mūzikas kanāls, kas pieder Rimantam Liepiņam un LNT īpašniekiem.

Programma Kanāls 2 būs jauniešu auditorijai paredzēta izklaides televīzijas programma, kas ietvers gan mūziku, gan realitātes šovus, gan seriālus, gan arī informatīvi izklaidējošus raidījumus.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) nolēmusi likvidēt Latvijas Ziņu kanālu un tā vietā attīstīt Latvijas mūzikas kanālu, to pārsaucot par Kanāls 2.

NEPLP pirmdienas sēdē arī atzina SIA Valmiera TV par uzvarētāju konkursā par radio programmas veidošanu un izplatīšanu Jēkabpilī. Programmas darbības pamatnosacījumi paredz, ka vismaz 3% jeb 5,04 stundas no nedēļas raidapmēra veidos apraides teritorijā ietilpstošās Jēkabpils pilsētas un novada, kā arī reģiona ziņas.

Konkursu padome izsludināja pērn 21.novembrī. Dalībai konkursā pieteicās trīs pretendenti – SIA Valmieras TV, akciju sabiedrība Radio SWH un Kristaps Zīds.

Padome pirmdien arī reģistrēja pirmo elektronisko plašsaziņas līdzekļa pakalpojuma sniedzēju pēc pieprasījuma – SIA Lattelecom. Padome aicina visus pakalpojumu sniedzējus pēc pieprasījuma līdz šā gada 31.martam reģistrēt savu darbību, kā to paredz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums. Darbība bez attiecīgās atļaujas uzskatāma par komercdarbību bez reģistrēšanās.

Vēl padomes sēdē apstiprināti Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio 2012.gada programmu gada plāni, kā arī veikti grozījumi SIA DAUTKOM TV izsniegtajā retranslācijas atļaujā, papildinot retranslējamo programmu klāstu ar šādām programmām – Zivi, Mir Seriala, Eurosport HD, Eurosport2 HD, Outdoor Channel HD, Futbol, Nauka 2.0, CNC World un Radio Maryja.