Ģimenes aicina aplūkot skeletus un kaulus

31.oktobrī no plkst.10.00 līdz 16.00 Latvijas Dabas muzejs vecākus ar bērniem aicina apmeklēt ģimenes dienu "Skelets un kauli", kurā bērniem būs iespēja piedalīties bez maksas.

Ģimenes diena notiks muzeja zooloģijas un antropoloģijas ekspozīcijās, kur muzeja speciālisti stāstīs par cilvēku, primātu un dzīvnieku skeleta uzbūvi, galvaskausiem - ar ko tie atšķiras, un kā tie ir pielāgojušies izdzīvošanai. Bērniem būs iespēja iepazīties ar dažādām mulāžām, kā arī redzēt īstus kaulus, informē Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vagoliņa.

Papildināt zināšanas varēs, risinot uzdevumus par dažādām ar skeleta uzbūvi saistītām tēmām.

Skolēnu rudens brīvdienu nedēļā muzeja apmeklējums var izvērsties par interesantu piedzīvojumu - skolēni varēs iepazīties ar Latvijas dabas daudzveidību un papildināt zināšanas, ceļojot pa muzeja ekspozīcijām, risinot uzdevumus par dažādām interesantām ar dabu saistītām tēmām.

Atgādinām, ka vēl līdz 1.novembrim, tiek aicināti skolu audzēkņi bez maksas apmeklēt muzeja pastāvīgās ekspozīcijas.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.