Jelgavas muzejā svinēs hercoga Jēkaba 399.dzimšanas dienu

Šodien plkst.15 Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā notiks Kurzemes un Zemgales hercoga Jēkaba 399.dzimšanas dienai veltīts pasākums, ar kuru tiks atklāta muzeja jaunā sezona.

"Hercoga Jēkaba dzimšanas dienu svinam jau kopš 1995.gada. Katru gadu šajos pasākumos runājam par dažādām ar hercogu Jēkabu un viņa valdīšanas laiku hercogistē saistītām lietām," stāsta Marija Kaupere, Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja direktores vietniece.

Šī gada svinībās saruna būs par Tobago - koloniju, ko hercogs Jēkabs nopirka 1639.gadā - pirms 370 gadiem. Tiks stāstīts arī par Tobago mūsdienās. Hercoga 399. gadu jubilejas svinībās paredzēta arī neliela teātra izrāde - H.Paukšs "Kad čūska Zane gribēja gulēt", kas būs veltījums hercogam jubilejā un daži pārsteigumi dzimšanas dienas viesiem.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais