Brīvdabas muzejā bērniem mācīs tradicionālās prasmes

31.oktobrī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks pirmās "Tradicionālo prasmju skolas 2009" nodarbības, kas būs veltītas bērniem.

Pulksten 12.00 muzeja Izstāžu zālē sāksies "Zīmju skola", kurā nodarbības vadītāja Daina Kraukle iepazīstinās bērnus ar senajām latviešu zīmēm un to nozīmi. Bērni varēs zīmēt pašu izdomātus simbolus, kā arī iemācīties uzzīmēt seno latviešu rakstus. Nodarbība "Zīmju skola" notiks sadarbībā ar izdevniecību "Jumava".

Turpat Izstāžu zālē, pēc iepazīšanās ar latviešu zīmēm un zīmēšanas, bērnus izdancinās un rotaļās vedīs folkloras kopa "Rija".

Pulksten 13.30 Kurzemes sētā darbu sāks keramikas pulciņu, kurā māksliniece Māra Kuplā mācīs bērniem pagatavot māla svilpavniekus.

Turpat Kurzemes sētā kokamatnieks Aldonis Baldiņš ierādīs mazajiem senās, no koka gatavotās spēles un rotaļlietas, kā arī apmācīs to spēlēšanā.

"Tradicionālo prasmju skola 2009" ir Nemateriālās kultūras mantojuma valsts aģentūras rīkots unikāls projekts, kura mērķis ir veicināt tradicionālo amatu un prasmju pārmantojamību un popularizēšanu plašākā sabiedrībā. Sākot no 31.oktobra četras nedēļas pēc kārtas vienlaicīgi 21 vietā visā Latvijā darbosies dažādu prasmju skolas.

Nākamās "Tradicionālo prasmju skolas 2009" nodarbības notiks 7.novembrī - prasmes sievām, 14.novembrī - "Godi" un 21.novembrī - prasmes vīriem.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais