Aivars Visockis dodas uz "Mr.Universe"

"Mr.Universe" ir vissenākās "bodybuilding" sacensības, kuras rīko "NABBA bodybuilding federation". Šogad uz šo pasākumu, kas notiks no 23. līdz 25.oktobrim Sautportā, dodas arī Latvijas "bodibilderu" komanda 5 cilvēku sastāvā.

Uz šīm sacensībām dosies arī Latvijas titulētākais sportists šajā sporta veidā Aivars Visockis. Leģendārais 52 gadus vecais sportists. "Mr.Universe" turnīrā piedalīsies jau 6. reizi. Labākie viņa sasniegumi ir 6. vieta – 2004. gadā un 5. vieta 2006. gadā.

Visockis startēs kategorijā Masters 50+.

"Esmu savā labākajā formā, kādā jebkad esmu bijis, tieši tāpēc šogad mērķis ir vismaz tikt Top 3, vieta zemāk jau būs zaudējums," stāsta Visockis.

Pirmās sacensības norisinājās Londonā un pirmo čempiona titulu ieguva amerikānis Džons Grimers. Katru gadu turnīra norises vieta tiek mainīta un šogad tās būs jau 61 sacensības pēc kārtas, kuras norisināsies kūrortpilsētā Sautportā.

1950. gadā "Mr.Universe" sacensībās piedalījās jaunietis no Kanādas nu jau pasaulslavenais Joe Weider, kurš tikai pēc 15 gadiem 1965. gadā izveidoja savas "bodybuilding" sacensības ASV "MR. OLIMPIA", kuras šobrīd ir prestižākās sacensības pasaulē.

1967. gadā "Mr.Universe" čempiona titulu starp amatieriem ieguva Arnolds Švarcnegers. Šo panākumu viņš atkārtoja 1968, 1969 un 1970. gadā, jau kā čempions starp profesionāļiem. 1970. gadā Arnolds Švarcnegers startēja arī ASV un ieguva čempiona titulu sacensībās "Mr.Olimpia".

Svarīgākais