Latvijas "Tramvajs, vārdā kalpotājs" nokļuvis Prāgā

23.oktobrī Prāgā norisināsies festivāls ar nosaukumu ''Baltfest'', kuru sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniecībām organizē Skandināvijas nams Prāgā.

Festivāls notiks Prāgas Municipālajā bibliotēkā, programmā paredzēta lekcija par katru Baltijas valsti, tiks demonstrētas filmas, norisināsies dzejas lasījumi. Latvija festivālā būs pārstāvēta ar dokumentālo filmu ''Tramvajs vārdā kalpotājs'', dzejas lasījumos un diskusijās ar klausītājiem piedalīsies rakstniece Liāna Langa, kura ir arī minētās filmas scenārija autore, informē Latvijas vēstniecība Čehijā.

Pasākuma ''Baltfest'' mērķis ir iepazīstināt bibliotēkas apmeklētājus, īpaši studentus, ar Baltijas valstīm, to ģeogrāfiju un mākslu. Kopš 19.oktobra Prāgas Municipālajā bibliotēkā var aplūkot nelielu izstādi par Baltijas valstīm, kura sasaucas ar festivāla tematiku.

Festivāla interneta mājas lapā ievietota ne tikai informācija par pasākumu, lapas apmeklētājiem ir iespēja piedalīties viktorīnā par Baltijas valstīm un laimēt ieejas biļetes.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais