Mazā ģildē varēs iepazīt Ukraiņu kultūras tradīcijas

17. un 18. septembrī no plkst. 14.00 līdz plkst. 19.00 kultūras centrā „Mazā ģilde” norisināsies „Starptautiskais ukraiņu kopienas mākslas un kultūras tradīciju festivāls”, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku no vairāk nekā 10 ukraiņu tradīciju kolektīviem, pārstāvot ukraiņu kopienas no Rīgas, Latvijas, Igaunijas, Serbijas un Ukrainas.

Festivāla laikā pirmo reizi Latvijā viesosies ukraiņu banduristu kopa „Galičanka” no Ļvovas, kas atzinīgi novērtēta daudzos festivālos gan Ukrainā, gan citās valstīs. Kapellas repertuāru veido ne tikai ukraiņu tautas dziesmas, bet arī klasiskās mūzikas skaņdarbi un pat mūsdienu melodijas.

Kā festivāla tālākie viesi jāmin arī Ukraiņu centra „Kobzar” jauniešu kolektīvs no Serbijas, Dziesmu teātris „Ka Priz” un skautu organizācija „Plast” no Ukrainas, kā arī godalgotais folkloras ansamblis „Višivanka” no Kijevas, kas pastāv jau 13 gadus un aktīvi popularizē ukraiņu tautas kultūru Eiropā. Tāpat festivālā gaidāmi arī ciemiņi no Igaunijas un plaši pārstāvēta būs arī Latvijas ukraiņu kopiena.

Festivāla divu dienu programmu veido kolektīvu koncerti, Ukrainas pārstāvju vadītas tradicionālo prasmju meistarklases un lietuviešu mākslinieces Izolinas Frankivas ukraiņu motīvos veidoto tērpu izstāde. Festivāla programma un visu dalībnieku saraksts atrodams adresē http://ej.uz/ukmkf

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais