Latvijā un pasaulē notiks lielākā vides aktīvisma diena pasaules vēsturē

Šo sestdien, 24. oktobrī visā pasaulē un tostarp arī Latvijā notiks viena no lielākajam vides aktīvisma dienām pasaules vēsturē. Tās ietvaros tūkstošiem cilvēku un simtiem organizāciju no 163 pasaules valstīm piedalīsies vairāk kā 3769 dažādos pasākumos, kuru vienojošais simbols būs skaitlis 350.

350 ir oglekļa dioksīda (CO2) miljono daļiņu skaits atmosfērā, augšējā robeža, ko vadošie zinātnieki šobrīd ir atzinuši kā drošu, lai saglabātu mūsu planētas klimatu. Šīs skaitlis ir kļuvis par vienotu simbolu cīņai pret klimata izmaiņām.

350 nirēji vienosies zemūdens protestam Lielo Barjērifa salu tuvumā, alpīnisti ar 350 karogiem kāps Everestā, 350 cilvēku skūpstīsies vienlaikus Tartu centrālajā laukumā. Tepat pie mums Latvijā 350 vides aktīvisma dienas ietvaros notiks nakts riteņbrauciens Rīgā, atkritumu vākšana Liepājas pludmalē, radošā dabai draudzīgo pēdu nospiedumu darbnīca Saldū u.c. interesantas iniciatīvas cituviet Latvijā.

Starptautiskā vides aktīvisma diena sāksies 24.oktobrī saulei uzlecot Jaunzēlandē un turpināsies visu dienu līdz pat saulrietam Mauna Loa, Havaju salās.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais