Šonedēļ notiks kultūras forums "Baltā nakts 2011"

Naktī no 10. uz 11. septembri Rīgā risināsies mūsdienu kultūras forums „Baltā nakts”, kurā ikvienam būs iespēja apmeklēt un iesaistīties 67 daudzveidīgos mākslas un kultūras projektos.

Šogad forums notiek jau sesto gadu un tā moto ir “Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns!”

Foruma “Baltā nakts 2011” ietvaros tiks piedāvāta saturiski ļoti daudzveidīga programma, tajā skaitā, netradicionālas formas koncerti, izrādes, performances, radošās darbnīcas, video un kino mākslas demonstrēšana, izstādes un radošas aktivitātes, kā arī tikšanās ar mākliniekiem, mūziķiem un kultūras jomas aktīvistiem. Foruma apmeklētājiem radošu atmosfēru būs iespēja baudīt gan Rīgas centrā, gan pilsētas mikrorajonos, jo foruma projekti tiks īstenoti Vecrīgā, VEF korpusos, Spīķeros, Andrejostā, Kalnciema ielā un Vidzemes tirgū, kā arī Purvciemā pie Mēbeļu nama, Bolderājā, AB dambī, Mūkusalas un Miera ielā.

Aicinot pieteikt mākslas un kultūras projektus dalībai forumā „Baltā nakts 2011”, organizatori saņēma visai plašu kvalitatīvu un pārdomātu iniciatīvu pieteikumu skaitu. Līdzās tradicionālām kultūras un mākslas norišu vietām – galerijām, grāmatnīcām, kafejnīcām, šogad foruma organizēšanā iesaistījās arī organizācijas, kas tradicionāli nesaistās ar mākslu un kultūru, piemēram, tirdzniecības centrs, māju apsaimniekotāju kopiena, zīmolu veidotāji, literāti, jogas studija, vides apsaimniekotāji, plašsaziņas līdzekļi, izglītības iestādes, reliģiskas organizācijas u.c. Tādēļ forums „Baltā nakts 2011” solās būt visnotaļ netradicionāls un daudzšķautņains. Turklāt visi pasākumi ir bez maksas.

Forums „Baltā nakts” notiek ne tikai Rīgā, bet arī citās Eiropas galvaspilsētās Briselē, Madridē, Parīzē, Romā, Amsterdamā, Bukarestē, Portu un Valletā (Malta). Turklāt forums notiek arī ārpus Eiropas robežām, proti, Toronto, Tokijā, Monreālā, Čikāgā un citurs. Pērn mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts 2010” pulcēja ap 40 tūkstošu Rīgas iedzīvotāju un viesu.

Forumu “Baltā nakts 2011” organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), sadarbībā ar galvaspilsētas aktīvākajām organizācijām, iesaistot tajā arī Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

Svarīgākais